Prijava

Vaša prijava

POBJEGAO REMETINEČKI PRITVORENIK Bio je u Vinogradskoj bolnici na liječenju i zatražio je da ga puste na toalet. Više se nije vratio


Iz KB "Sestara milosrdnica" u nedjelju je pobjegao pritvorenik remetinečkog zatvora I. Đ. (31) koji je iskoristio trenutak dok je bio na WC-u i napustio je bolnicu gdje je bio na liječenju, potvrđeno nam je jutros u Ministarstvu pravosuđa.

On je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019. Krajem listopada donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je I. Đ. priznao krivnju, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. studenog se žalio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenika vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Kako smo doznali on je u bolnici bio na liječenju i pod nadzorom pravosudnih policajaca, ali je u jednom trenutku rekao da je nešto progutao i kako bi se ustanovilo o čemu je riječ, on je zatražio u jednom trenutku da ode na WC i nakon toga je nestao.

Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bijega pritvorenika, te eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca.