Prijava

Vaša prijava

POLICIJSKO OTKRIĆE U OKOLICI VELIKE GORICE Kod muškarca (55) pronašli laboratorij marihuane, ali i veću količinu oružja


Mjesto Okuje nadomak Velike Gorice početkom tjedna "okupirali" su zagrebački policajci. Temeljem sudskog naloga pretresli su obiteljsku kuću i druge prostorije 55-godišnjeg muškarca te u njoj otkrili improvizirani laboratorij marihuane, ali i veću količinu oružja.

Nakon obrade, kućni uzgajivač "trave" predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici dostavljena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

puz.jpg
 
puz2.jpg
puz3.jpg
puz4.jpg

Policija je otkrila da je sredovječni narkobotaničar "s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u kući na području Okuja uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu".

- Tako uzgojenu drogu je potom usitnjavao, vagao, prepakiravao i prodavao krajnjim korisnicima. Ujedno se sumnja da je, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, na zasad neutvrđen način nabavio i bez prethodnog odobrenja neovlašteno posjedovao vatreno oružje čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno ili dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje, a oružje je bilo sakriveno u kući u kojoj boravi - kažu iz PU zagrebačke.

puz5.jpg
 
puz6.jpg
puz7.jpg

U pretrazi kuće policija je pronašla ukupno 1.181 grama marihuane pakirane u tri staklenke i tri plastične vrećice, vagu za precizno mjerenje težine, improvizirani laboratorij za uzgoj bilja koji se sastoji od sedam električnih lampi sa sjenilima te šest električnih prigušnica i 35 komada stabljika marihuane visine od 10 do 50 cm. Istražitelji su također pronašli i automatsku pušku AK 47 te jednu pušku Winchester model 1300, kao i preko 1.100 komada raznovrsnog puščanog i pištoljskog streljiva kalibra 12 te jedan spremnik za automatsku pušku kalibra 7,62 mm i jedan metalni okrugli spremnik za automatsku pušku kalibra 7,62 mm.

Odakle mu oružje i što je planirao dalje s njim, kao i tko su trebali biti kupci njegove "marice", još uvijek nije poznato.


2. Razredni šahovski turnir 2.b