Prijava

Vaša prijava

ZDRAVO ZA GOTOVO: Obiteljska tvrtka poznata po proizvodima od domaćih rajčica je pokrenula web shop za dostavu hrane malih proizvođača!

['SiteMeta Keywords']

Cilj je bio predstaviti platformu koja će brojnim kupcima omogućili da kupuju iz sigurnosti svog doma domaće proizvode.

- S dolaskom karantene i zatvaranjem zagrebačkih tržnica svijet nam se okrenuo naglavačke. Od lučili smo djelovati - povezati se s drugim hrvatskim proizvođačima i OPG-ima i što prije naći put do naših kupaca u karanteni i samoizolaciji. Polovicom ožujka smo krenuli s dostavama i komunikacijom putem Facebook stranice, a od početka travnja vodimo internetsku trgovinu s više od 300 artikala i besplatnom beskontaktnom dostavom za Zagreb i okolicu. U radu su nam se pridružili i prijatelji iz turizma i drugih branši čiji su poslovi nestali preko noći, a da bi projekt što brže zaživio, odlučili smo iskoristiti postojeće skladište, dostavna vozila, tvrtku, internetsku stranicu i brend. Zato dalmatinska šalša i web shop nose isto ime - Zdravo za gotovo - objasnili su Neven i Marin Rinčić.

naslovna.jpg
 

WEB SHOP

Na novom web shopu odlučili su ponuditi domaće proizvođače do kojih su mogli brzo doći, a od kojih su im mnogi kolege koji se nalaze u jednako lošoj situaciji kao i većina hrvatskih OPG-a.

- Dobre ljude iz Agropošte, Velisa, Korice, Crnog Kralja i Soyarnice poznajemo iz privatnih krugova, a međusobno si kao mali proizvođači nerijetko pomažemo. Šaroliki je to krug kolega s fakulteta, prijatelja iz djetinjstva i s dječjih rođendana. Volim Ljuto, Aurelia, mini mljekara Veronika i mesnica Igomat, s druge strane, u svojim dućanima prodaju i one naše proizvode od rajčice s početka priče. Imali smo sreću u borbu protiv korone i karantene krenuti s prijateljima i provjerenim partnerima - istaknuli su.

87580464_1683862431753607_5506615782525632512_o.jpg
 

Srećom, njihovi kupci iz Zagreba, Samobora, Velike Gorice, Zaprešića i šire okolice objeručke su prihvatili mogućnost da na kućni prag dobiju sve što im treba kako bi se opskrbili za dulji period boravka kod kuće. Pritom su u Zdravo za gotovo primijetili da najviše naručuju svježe mlijeko, meso i povrće, ali i da svatko u svoj paket doda i nešto što još nije probao ili ne može naći u velikom stranom lancu, bilo da je riječ o smjesi za falafel iz Soyarnice, malinovcu iz Agropošte, Zdravo za gotovo dalmatinskoj šalši ili crnom češnjaku iz Jablanovca.

BEZ KONTAKTA

Neprestano proširuju dostupni asortiman pa su nedavno svojoj ponudi dodali i Agrovelebitov lički krumpir, Zmajsko pivo i Perfa jaja, a svoje kapacitete pripremaju za borbu na duge staze. Pri dostavi poduzimaju sve mjere predostrožnosti, pojasnili su: - Kupcima se najavimo pozivom pa nas očekuju, ali se zato cijelo susjedstvo zabrine kada ugleda dostavljača u bijelom odijelu s maskom i gumenim r ukavicama. Brinemo o točnosti narudžbe, ali još i više o dezinfekciji i sterilnosti skladišta, vozila i zaštitnoj opremi dostavljača. Čvrsto se pridržavamo zaštitnih procedura među koje spadaju beskontaktno plaćanje i beskontaktna dostava.

20992766_961271114012746_1758066063824313564_n.jpg
 

Opremom i standardiziranim postupcima štitimo kupce, ali i naše dostavljače, a naši kupci su također disciplinirani, drže se preporučene udaljenosti pri preuzimanju paketa i preporuka o baratanju robom. Zadovoljni smo odazivom, ali još i zadovoljniji time što je naša usluga društveno korisna za Zagreb i okolicu; kupcima olakšava karantenu, štedi vrijeme, umanjuje redove i mogućnost zaraze u klasičnoj kupovini. Istovremeno čuvamo i domaća proizvodna radna mjesta. Ta sinergija pozitivnih efekata naša je najveća motivacija - zaključili su Neven i Marin Rinčić.