Prijava

Vaša prijava

GRAD ZAGREB OBJAVIO DA SU UKINUTE PROPUSNICE ZA PODRUČJE METROPOLE I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE 'Sada su potrebne samo za odlazak u ostale županije'

['SiteMeta Keywords']

U nedjelju navečer na službenoj Facebook stranici Grada Zagreba osvanula je obavijest u kojoj stoji da su ukinute propusnice za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

- S obzirom na gospodarske razloge i epidemiološku situaciju Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 19. travnja donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Od donošenja ove Odluke e-Propusnica je potrebna samo za odlazak izvan područja Grada Zagreba i Zagrebačka županija, navodi se u obavijesti na gradskoj Facebook stranici.

Na službenim stranicama Vlade koronavirus.hr, na kojoj se objavljuju sve odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite, ova odluka u trenutku pisanja ovog članka nije bila vidljiva, no ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović ranije je izjavio da je većina zahtjeva županija za ukidanjem e-propusnica već potpisana.

- Najveći dio županija zatražio je slobodu kretanja na cijelom području, većina tih zahtjeva je već potpisana.

Neke od njih tražile su slobodu kretanja na području cijele županije, neke su odvojile žarišne točke, a neke su odvojile otoke. Dubrovačko-neretvanska će još uvijek zadržati sustav koji ima sada. Od ponoći najveći dio punktova policije kakve znamo će nestati, objasnio je Božinović tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV.