Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI: U Splitu umrla jedna žena, do sada u Hrvatskoj zabilježeno samo devet novih slučajeva zaraze, niz županija bez novooboljelih

['Vili Beroš', 'Knin', 'koronavirus', 'županije']

U KBC-u Split preminula još jedna korisnica Doma u Vukovarskoj. U županiji tri novooboljela

Iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije izvijestili su kako je tijekom jučerašnjeg dana, prema izvješću KBC-a Split preminula ženska osoba starije životne dobi koja je uz nekoliko kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju.

Osoba je rođena 1928. godine i bila je korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, smještajne jedinice u Vukovarskoj.

- Prema izvješću NZJZ – a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 121 obrađenog testa još su 3 osobe zaražene koronavirusom i to iz Splita 1, Omiša 1 i Makarske 1 (korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Makarska ). Među novooboljelim osobama 2 osobe su iz samoizolacije, stoji u priopćenju županijskog Stožera.

Hospitalizirano je 117 osoba. Na respiratoru se nalazi 9 osoba i to 7 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije.

U samoizolaciji je 117 zdravstvenih djelatnika, a 7 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada su zabilježena 462 slučaja zaraze koronavirusom od toga je 117 osoba izliječeno te je na dan 24.04.2020. na području Splitsko dalmatinske županije 345 osoba pozitivno na COVID infekciju.

Grad Zagreb: Pet novih slučajeva

Na području Grada Zagreba potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze, objavio je na konferenciji za medije pročelnik gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' u protekla 24 sata testirana su 234 uzorka.

Zagrebačka županija: Nema novih slučajeva

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka u 11:00 sati evidentirano je 125 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dva dana za redom nema novooboljelih, ali su 4 osobe više izliječene. Do sada su ukupno izliječene 42 osobe, a tri su preminule.

beros_bolnica12-240420.jpg

Šibenska županija: Beroš stigao u posjet bolnici u Kninu, nema novih slučajeva

Ministar Vili Beroš stigao je u posjet bolnici 'Hrvatski ponos' u Kninu. U kratki posjet došao je kako bi provjerio organizaciju rada bolnice po Preporuci epidemiološke službe. S ministrom Berošem u Knin je stigla i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

Prije tri tjedna jedan je kninski fizijatar zaražen koronavirusom, a zarazio je još sedam kontakata. Problem kninske bolnice je što joj i inače nedostaje liječnika, pa je sada još i teže organizirati dežurstva i sačuvati osoblje od rizika.

- Razgovarali smo o aktualnoj problematici, epidemiološkoj situaciji, naglasio sam važnost naše komunikacije čija važnost se najbolje vidjela na primjeru Murtera gdje je na sreću situacija riješena. Razgovarali smo i o popuštanju mjera te balansu između očuvanja zdravlja i očuvanja gospodarstva.

Bitno je naglasiti da je i dalje je potreban oprez, poštivanje udaljenosti i svih dugih epidemioloških mjera potrebnih da se suzbije virus. Apsolutno je i dalje bitno da se čuva razmak i da se promišlja o tome da je virus i dalje tu – kazao je ministar Beroš u Kninu, javlja lokalni portal ŠibenikIN.

Župan Goran Pauk kazao je kako u Šibensko-kninskoj županiji danas nema novooboljelih. Ukupan broj oboljelih u županiji i dalje je 83, dok je ozdravljenih s današnjim danom 32.

konferencija_beros07-240420.jpg

beros_bolnica17-240420.jpg
beros_bolnica16-240420.jpg
beros_bolnica14-240420.jpg
beros_bolnica11-240420.jpg
 

Istarska županija: Nema novih slučajeva

U Istri je ispitano 56 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Izliječene su 2 osobe, što čini ukupno 72 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.

Trenutno je na ispitivanju 5 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), koji su uzeti na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula.

Zadarska županija: Nema novih slučajeva

Iz Stožera civilne zaštite izvijestili su kako u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Zadarske županije te istaknuli kako se do danas oporavila 31 osoba.

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelu smještene su tri osobe, a u biogradskoj bolnici sedam pacijenata s lakšim simptomima bolesti. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.

Iz Stožera napominju kako se od sada sva testiranja na koronavirus provode u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije, a od petka ispred odjela COVID zadarske Opće bolnice kreće i uzimanje briseva u „Drive- in“ prostoru.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 415 osoba, a nadzor je istekao za 2241 osobu..

Bjelovarsko-bilogorska županija: Nema novih slučajeva

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije deveti dan za redom nema zaraženih osoba koronavirusom. Tako je u protekla 24 sata testirano u našoj županiji 17 osoba i svih 17 nalaza je negativno.

Treba spomenuti kako se brisevi pacijenata na koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji uzimaju na tri mjesta: u Općoj bolnici Bjelovar te u dvije izdvojene COVID ambulante Doma zdravlja BBŽ u Bjelovaru i Daruvaru.

Broj osoba u samoizolaciji na području Bjelovarko-bilogorske županije svakog dana sve je manji, pa je tako na području naše županije trenutno u samoizolaciji 243 osobe. Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska u posljednjih 24 sata zabilježila je 3 kršenja mjera samoizolacije ili ukupno 44 do sada. Od kada policijski djelatnici županijske Policijske uprave vrše kontrolu mjera samoizolacije došli do brojke od 2834 provjera.

Sisačko-moslavačka županija: Nema novih slučajeva

Na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 na području Sisačko-moslavačke županije. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalazi se četvero pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju, javlja N1.

Od trideset i dva pacijenata s područja naše Sisačko-moslavačke županije, petnaest pacijenata je ozdravilo (osam iz Siska, dva iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika, jedan pacijent iz Novske, dva pacijenta iz Kutine i jedan s područja općine Velika Ludina), te imamo sada sedamnaest pozitivnih pacijenta na našem županijskom području.

Primijećeno je opuštajućeponašanje ljudi uz nepoštivanje socijalne distance što predstavlja veliku opasanost pogodovanju širenja ove opasne zarazne bolesti. Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije nekase drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Požeško-slavonska županija: Nema novih slučajeva

Novooboljelih nema u Požeško-slavonskoj županiji i to već 24. dan.

Ličko-senjska županija: Nema novih slučajeva

Novih slučajeva zaraze koronavirusom nema niti u Ličko-senjskoj županiji, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Ukupno su dosad oboljele 22 osobe, od čega je jedna osoba ozdravila.

Vukovarsko-srijemska županija: Nema novih slučajeva

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednjih 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 39.

Ukupan broj hospitaliziranih osoba u županiji je 2.

U protekla 24 sata 5 osoba je izliječeno, što čini ukupno izliječenih na području županije 5. Jedna izliječena osoba je iz Nuštra, dvije su iz Vinkovaca, jedna osoba je iz Vukovara i jedna iz Posavskih Podgajaca.

U protekla 24 sata testirano je 38 osoba, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 775.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 270 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nije zaprimljena niti jedna prijava o kršenju samoizolacije.

U objektima za karantenu nalaze se 3 osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona ne nalazi se niti jedna osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 20 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 12 zdravstvenih radnika, a od toga 3liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni radnik.

Ukupan broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 1 medicinska sestra/tehničar.

U Osječko-baranjskoj županiji jedan novozaraženi i 11 novoizliječenih

Još jednoj osobi iz Baranjskog Petrovog Sela potvrđena je zaraza Covidom-19, što je drugi dan za redom da je zaražen netko iz ovog baranjskog sela, a to je ukupno 115. pozitivna osoba u Osječko-baranjskoj županiji od početka epidemije. Novozaražena osoba je kontakt prvog zaraženog iz Baranjskog Petrovog Sela.

U protekla 24 sata obavljeno je 127 testiranja. Dobra je vijest i što se još 11 osoba izliječilo, što daje ukupan broj od 52 izliječena pacijenta. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 19 pacijenata, a i dalje je devet pozitivnih djelatnika KBC-a. U samoizolaciji je 12 novih kontakata, ukupno 160, što je 21 više nego jučer.

Primorsko-goranska županija: Nema novih slučajeva

U PGŽ novooboljelih u zadnjih 24 sata nema, ozdravilo je pet osoba, tako da je broj zaraženih sada 36, a ozdravljenja 34. U KBC Rijeka na liječenju je ukupno pet pacijenata, od toga dvoje u respiratorskom centru, ali jedan od njih se oporavlja. Župan Zlatko Komadina najavio je bi se od 4. svibnja trebale ukinuti e-propusnice za cijelu PGŽ, tako da će se građani slobodno moći kretati.

U ustanovama socijalne skrbi na području Primorsko-goranske županije u tijeku je analiza briseva uzetih od zaposlenika pa je tako u Domu za starije osobe Kantrida napravljeno do sada napravljeno 80-ak brisova radnika te jedan bris stanarke koja je imala temperaturu.

Dobra vijest je da su svi brisevi negativni, kao i da su negativni brisevi zaposlenika i u ostalim domova za starije, odnosno institucijama koje skrbe o osobama s posebnim potrebama. Takvih je ustanova ukupno desetak na području Županije.

IMG-7ed86aaa752455d2086aa907de14f761-V.jpg
IMG-4936d612f7084ac0e9c7e668c29f7606-V.jpg
IMG-355345d665bb74d4f5211a4184656db5-V.jpg
IMG-24ed9ca773ca0f7c1b34b8bf7c2ed648-V.jpg
 

 


NK MRACLIN AGAINST CORONA