Prijava

Vaša prijava

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE INFORMACIJE U Splitsko-dalmatinskoj županiji četvero novooboljelih, prvi smrtni slučaj u Koprivnici

['koronavirus u Hrvatskoj']

Županijski stožeri civilne zaštite od ponedjeljka ujutro objavljuju najnovije podatke o situaciji s koronavirusom na njihovim područjima.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 27. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene pozitivne osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 264 osobe te je ukupno testirano 313 osoba.

Istarska županija

U Istri je unutar 24 sata ispitano 11 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih. Izliječen je jedan pacijent, što čini ukupno 82 izliječenih od koronavirusa (COVID-19) u Istarskoj županiji.

Ličko-senjska županija

Vezano za situaciju koronavirusa, deveti dan za redom nema novooboljelih osoba. U posljednja 24 h uzeta su dodatna 2 uzorka.  Čekaju se rezultati testiranja za 3 uzeta uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 302 osobe. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 147 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 78 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

U protekla 24 sata utvrđena su tri kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije, šesti dan zaredom nema novooboljelih, odnosno pozitivnih na korona virus, informirali su iz Stožera civilne zaštte Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, testirano je sedam osoba. Njihovi rezultati bili su negativni.

Na području županije ukupno je šestero osoba zaraženih koronavirusom, od kojih dvije osobe imaju klinički slabe simptome bolesti COVID 19, ostalih četvero ih nemaju.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je ukupno 39 oboljelih osoba. Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata  su izliječene dvije osobe, te je tako ukupan broj 10 izliječenih osoba na području županije.

U protekla 24 sata su testirane 34 osobe, što je 925 ukupno testiranih do sada na području županije.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 269 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana zaprimljena je jedna prijava o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo da je prijava osnovana.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Dvanaesti dan za redom na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba Covidom 19.  Do sada je na području Bjelovarsko-bilogorske županije na koronavirus testirano 315 osoba. Od početka zaraze koronavirusom u županiji je bilo potvrđeno 10 oboljelih od kojih je u međuvremenu 6 ozdravilo.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije nema novoozaraženih osoba, pa je ukupan broj zaraženih koronavirusom od početka epidemije  i dalje 85. S današnjim danom izliječenih je 37. 

U Općoj bolnici u Zadru na COVID odjelu nalazi se četiri osobe od kojih je jedna na JIL-u, a u bolnici u Biogradu liječi se sedam lakših pacijenata. Nitko nije na respiratoru.

Aktivni nadzor provodi se nad 459 osoba, a istekao je za 2332 stanovnika sa područja Zadarske županije.

Policijski  službenici su u protekla 24 sata izvršili 258 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 16 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnim punktovima, a da pri tome nisu imali valjane propusnice.

Šibensko-kninska županija

Poslije vikenda u kojem su registrirane tri osobe pozitivne na koronavirus u Šibensko- kninskoj županiji, radni tjedan je počeo s dobrim vijestima:

- Na području naše županije u ponedjeljak nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 37 osoba, ili tri više u odnosu na nedjelju- izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je pet pacijenata od kojih je jedna osoba i dalje na respiratoru. Odnosno, u šibenskoj bolnici liječi se jedna osoba manje nego u nedjelju.

Međutim, dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 60 kontakt s oboljelim od COVID-19.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

- Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije i dalje koordinira i doprema zaštitnu opremu svim zdravstvenim ustanovama na području županije. Iz vlastitih proračunskih sredstava dosada je utrošeno 250 tisuća kuna za nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi na području županije.

Uz opremu nabavljenu iz vlastitih proračunskih sredstava, Stožer doprema i raspoređuje i opremu koju osigurava Nacionalni stožer RH i Krizni stožer zdravstva. Ističemo da je riječ o dostatnim količinama zaštitne opreme u zdravstvenim ustanovama, te u tom dijelu nema poteškoća.

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku- kazao je šibensko- kninski župan Goran Pauk.

Osječko-baranjska županija

Nakon dva dana bez novozaraženih Covidom-19, Osječko-baranjska županija u ponedjeljak bilježi jednu pozitivnu osobu na ovaj virus, što ukupan broj zaraženih od početka epidemije povisuje na broj od 116 oboljelih.

Dobra je vijest i da je pet novih pacijenata izliječeno, čime je njihov broj povećan na 65, a to znači da je u ovom trenutku u Osječkoj županiji više izliječenih nego što je ukupno zaraženih osoba. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 17 pacijenata.

Splitsko-dalmatinska županija

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije poslao je priopćenje s novim informacijama o koronavirusu u županiji.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 93 obrađena testa na području županije ima četiri novooboljele osobe. Tri su iz Splita, a jedna iz Podstrane.

Nitko od novooboljelih osoba nije korisnik ni djelatnik domova za starije i nemoćne osobe, a među novozaraženima su tri zdravstvena djelatnika.

U odnosu na jučer oporavilo se 27 osoba, što znači da je do sada ukupno izliječeno 177 osoba.

Hospitalizirano je 112 osoba, a devetero ih se nalazi na respiratoru. Sedmero je iz Splitsko-dalmatinske županije, a dvoje iz Šibensko-kninske.

U samoizolaciji se nalazi 93 zdravstvenih djelatnika, a šest osoba je u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježen 471 slučaj zaraze koronavirusom.

Dubrovačko-neretvanska županija

Prema zasad dostupnim podacima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji deveti dan nema novozaraženih, a a svih 23 uzorka poslanih na analizu u nedjelju su negativni, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1633 uzoraka. S današnjim danom hospitalizirano je 18 pozitivnih pacijenta, 11 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, pet ih je u sekundarnom objektu odnosno Studentskom domu, a dva pacijenta su u Jedinici intenzivnog liječenja.Od toga je jedan pacijent intubiran.

Ukupno je 330 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 22 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer civilne zaštite DNŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološlu sliku.

Koprivničko-križevačka županija

Županijski stožer civilne zaštite oglasio se o novom stanju s koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Jedna osoba je preminula u bolnici, to je prva osoba preminula od koronavirusa u županiji, piše e-podravina.

Dvije su nove oboljele i jedna ozdravljena, rekao je načelnik Ratimir Ljubić.

- Danas tijekom ranog jutra jedna ženska osoba od 82 godine, s nizom bolesti i koronavirusnom infekcijom preminula je. Imala je niz komorbiditeta. Nije bila korisnica iz doma – rekao je ravnatelj Devčić.

Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije nema novih slučajeva zaraženih koronavirusom, a od danas je broj osoba koje su preboljele virus izjednačen s brojem zaraženih i iznosi 35. Ukupno je dosad oboljelo 70 osoba.

- Prvi tjedan relaksacije mjera je pred nama i u njega ulazimo s dobrim vijestima jer nema novooboljelih - rekao je župan Zlatko Komadina, prenosi Novi list.

Grad Zagreb

Sjajna vijest iz Zagreba! Iz stožera Grada Zagreba pressicu su započeli riječima 'nemamo vam što za reći, osim zahvaliti'. U prijevodu to znači da tijekom vikenda u Gradu Zagrebu nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze Covidom 19.

Dosad je Zagrebu potvrđeno ukupno 462 slučajeva, od čega je ozdravilo 286 osoba.

Međimurska županija

U Međimurskoj županiji u posljednjih 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa te se nastavlja povoljna epidemiološka situacija. 

Međimurska županija i dalje je na dnu ljestvice hrvatskih županija po broju oboljelih koronavirusom. Danas je krenula prva faza popuštanja mjera te odgovornim ponašanjem i poštivanjem mjera svi zajedno možemo omogućiti nastavak povoljnog stanja.

Karlovačka županija

Stožer CZ Karlovačke županije izvjestio je na današnjoj konferenciji za medije da je na području županije nakon jučerašnjih 30 testiranja zabilježena jedna novooboljela osoba od virusa COVID-19. Radi se o osobi bliskom kontaktu ranije oboljele osobe, koja je bila u samoizolaciji. Klinička slika oboljele osobe je dobra. Tako se na području Karlovačke županije sada vodi 31 ukupno oboljela osoba (30+1), od kojih je 11 osoba do sada ozdravilo.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije danas nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se tri pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju te je od 32 s područja županije ostalo je još 15 pozitivnih pacijenata.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo na području Zagrebačke županije do ponedjeljka do 11:00 sati evidentirano je 128 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više, a dvije osobe više su izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 47 osoba, a tri su preminule.