Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE Devet županija bez novozaraženih, četiri slučaja na osječkom području

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

U Hrvatskoj je jučer zabilježeno 8 novozaraženih, pa je ukupno zaraženih 2096. Provedeno je 38.084 testiranja,.a postotak pozitivnih je 5,5 posto.

Danas Hrvatska ulazi u drugu fazu popuštanja epidemioloških mjera kojom je predviđeno postupno reaktiviranje zdravstvenog sustava i početak rada djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt, poput frizera, brijača i pedikera.

Postupno se normalizira i rad javnog zdravstvenog sustava, kao i privatnog zdravstvenog sustava, ali uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak najavio je da se danas otvaraju dječja igrališta i sportski tereni te da će na vjenčanjima i pogrebima biti dozvoljeni članovi obitelji bez obzira na njihov broj.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jučer je najavio i da neće produljiti mjeru koja je branila okupljanje na javnim površinama.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih osoba koronavirusom i to već devetnaesti dan zaredom.

Na području županije od početka pandemije bilo je zaraženo 10 osoba, a 7 njih je ozdravilo.

Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u samoizolaciji 517 osoba. U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a do sada je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska zabilježila ukupno 51 takav slučaj. Također, kontrole poštivanja mjera samoizolacije izvršene su 3609 puta.

S današnjim danom počela je druga faza popuštanja epidemioloških mjera što znači da se postupno reaktivira rad javnog i privatnog zdravstvenog sustava, ali uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera te da s radom počinju djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima poput frizera, brijača, salona za masažu.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 34. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 314 osoba, te ju ukupno testirano 478 osoba.

Istarska županija

U posljednja 24 sata u Istarskoj županiji testirano je 15 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus te nema novooboljelih, priopćio je županijski stožer.

Trenutačno je na ispitivanju još 11 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus.

Zadarska županija

Stožer civilne zaštite Zadarske županije priopćio je da na području županije nema novooboljelih od koronavirusa, a do sada je ozdravilo ukupno 58 osoba.

Jučer su testirana 42 uzorka. Od početka testiranja na koronavirus do danas ukupno je testirano 1688 osoba.

U zadarskoj Općoj bolnici na liječenju je troje pacijenata te nitko od njih nije na respiratoru.

Primorsko-goranska županija

Dva tjedna nema novoobljelih, u Crikvenici više nema pacijenata i na području županije ne trebaju propusnice, kazao je župan Zlatko Komadina na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije. U županiji je 48 ozdravljenih osoba.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravskoj županiji, u zadnja 24 sata, nema novozaraženih osobe na koronavirus, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je osmero oboljelih, dok se je jedna osoba oporavila. Na području županije je trenutno 275 osoba u samoizolaciji. U zadnja 24 sata, analizirano je 16 uzoraka i svi su bili negativni na COVID 19. Ukupno je testirano 614 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Do sada je testirano 1168 osoba, od toga je pozitivno 40, izliječenih je 24. U samoizolaciji je trenutno 390 osoba, hospitaliziranih u bolnici nema.

Osječko-baranjska županija

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da imaju 4 nove pozitivne osobe na koronavirus. Radi se o kontaktima ranije oboljelih. Ukupnoj ue županiji 129 slučajeva, a izliječene su 93 osobe.

Šibensko-kninska županija

Iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kinske županije priopćeno je da na području županije nema novooboljelih osoba. Broj oboljelih u županiji i dalje je 90.

Oporavilo se 60 osoba od kojih je 23 s područja Općine Murter-Kornati, 5 s područja Grada Vodica, 8 s područja Grada Drniša, 10 s područja Grada Knina, 9 s područja Grada Šibenika, 3 s područja Općine Tisno, jedna osoba s područja Grada Skradina i jedna osoba s područja Općine Promina.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice i dalje se liječe dva pacijenta, ni jedan nije na respiratoru.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 75 osoba, od čega je 30 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1496 uzoraka.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji šesnaesti dan za redom nema novooboljelih osoba. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 3 osobe uzimanjem uzoraka. Tijekom dana se očekuju rezultati istih.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 328 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 4.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije šest dana za redom nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada su ukupno izliječene 82 osobe, a četiri su preminule.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19.

Od trideset i dva pacijenta s područja Sisačko-moslavačke županije od ove zarazne bolesti ostala su još četiri pacijenta.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se dva pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Jedan pacijent koji je ozdravio od ove bolesti još je na bolovanju i vratit će se na redovan posao po ispunjenju epidemioloških kriterija.