Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE INFORMACIJE U niz županija nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom


Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je objavio da je u Hrvatskoj zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te da je ukupan broj zaraženih dosad 2112.

Virovitičko-podravska županija

Među 23 testirana uzorka na korona virus u posljednja 24 sata, osoba s područja Virovitičko-podravske županije, nije bilo pozitivnih na COVID 19.

Tako na području županije  i nadalje ima šestero zaraženih od korona virusa.

Od početka pandemije korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, devetero ljudi je bilo pozitivno na COVID 19, a troje ih je ozdravilo, javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Trenutno je na području Virovitičko-podravske županije 264 osoba u samoizolaciji.

Virovitičko-podravska podaci koronavirus (Facebook)

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri tjedna nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 39 osoba, 35 nalaza je negativno, a za 4 osobe nalazi se očekuju tijekom dana.

Do sada je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus pozitivno bilo 10 osoba, a 7 njih je ozdravilo. U samoizolaciji je trenutno u našoj županiji 445 osoba.

Već nekoliko dana nije bilo kršenja mjera samoizolacije, ukupno je do sada bio 51 takav slučaj, a policija je obavila i 3691 kontrolu provođenja mjera samoizolacije.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 68 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 21 uzorak brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je i dalje ukupno 40 oboljelih.

Trenutno u županiji 1 osoba je hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti, koja nakon ranijeg otpusta iz bolnice ima pogoršanje simptoma.

U protekla 24 sata nema novih izliječenih osoba, te ukupno do sada izliječeno 26 osoba na području županije.

U protekla 24 sata testirana je 51 osoba, što je ukupno testiranih do sada na području županije 1270 osoba.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 371 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljena je 1 prijava o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo da se radilo o kršenju samoizolacije.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19, u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 7 zdravstvenih radnika, a od toga 2 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni i 1 nezdravstveni radnik.

Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 3, od kojih su 1 liječnik i 2 medicinske sestre/tehničari.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 36. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 305 osoba, 41 uzorak je poslan na analizu, te ju ukupno testirano 601 osoba.

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, kažu u županijskom Stožeru za civilnu zaštitu.

To je već 15. dan zaredom bez novooboljelih, a ozdravila je još jedna osoba. Broj izliječenih sada iznosi 46, a još su 24 osobe pozitivne na koronavirus.

Karlovačka županija

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije izvijestio je da nema novooboljelih od koronavirusa.

Svi pristigli nalazi su negativni, i oni od jučer kao i dio nalaza uzoraka uzetih u ponedjeljak.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji osamnaesti dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 4 osobe uzimanjem uzoraka, pristiglo je 9 negativnih nalaza testiranja te se tijekom dana očekuju rezultati za 4 uzeta uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 339 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 159 osoba.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a dosad su ozdravile 62 osobe, od kojih je 23 s područja Općine Murter-Kornati, petero s područja Grada Vodica, osmero s područja Grada Drniša, 12 s područja Grada Knina, 9 s područja Grada Šibenika, 3 s područja Općine Tisno, te po jedna osoba s područja Grada Skradina i Općine Promina.

Zadarska županija

U Zadarskoj županiji jedanaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Broj ozdravljenih popeo se na 63.

Do danas su uzeti uzorci 1826 osoba, a samo tijekom jučerašnjeg dana 82.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 6.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije osam dana za redom nema novooboljelih, a dvije su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 89 osoba, a četiri su preminule.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije već osmi dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla u protekla 24 sata ozdravilo je još 15 osoba – 4 iz Pregrade, 3 iz Krapine, 2 iz Jesenja, 2 iz Desinića, 1 iz Zaboka, 1 iz Klanjca, 1 iz Đurmanca i 1 iz Petrovskog.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 92, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 46. Dosad je testirano 1860 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 41 osoba.

U protekla 24 sata uzeta su 94 brisa, 14 ih je negativno, a za preostale se još čekaju rezultati.

Osječko-baranjska županija

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da na području županije u zadnja 24 sata testirano ukupno 137 testiranja te da su rezultati testova negativni, odnosno nema novooboljelih.

Pet osoba je izliječeno, ukupno je izliječeno 100 osoba.