Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE U dvije županije 7 novozaraženih, preminule 2 osobe, jedna sa šibenskog, druga s virovitičkog područja

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a novo žarište zaraze postao je Brač. Tamo je zaraženo 22 ljudi. Županijski stožeri u subotu ujutro objavljuju nove podatke o koronavirusu po županijama.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano 53 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Trenutno je na ispitivanju 22 uzorak brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji protekla 24 dana nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom.

Jučer je testirano 6 osoba, pet nalaza je negativno dok je kontrolni bris jedine preostale osobe zaražene koronavirusom u županiji i dalje pozitivan.

Ukupno je do sada u županiji od početka pandemije koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba, a 9 njih je ozdravilo.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u samoizolaciji je 419 osoba. Ukupno je do sada policija zabilježila 52 slučaja kršenja mjera samoizolacije i odradila 3861 kontrolu provođenja mjera samoizolacije.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

Zadarska županija

Nema novooboljelih na području Zadarske županije, a s današnjim danom ozdravile su 73 osobe. Do sada je ukupno testirano 2033 uzoraka, a tijekom jučerašnjeg dana 59.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar nema hospitaliziranih osoba, a aktivni nadzor provodi se nad 795 osoba, dok je istekao nad 2864 stanovnika.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije sedmi dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa.

- Jučer je javljeno da je jedan pacijent iz Šibensko-kninske županije pozitivan na koronavirus. Riječ je o pacijentu s prebivalištem na području grada Knina, koji je bio na brodu gdje je bio u kontaktu sa više oboljelih osoba od COVID-19.

Po povratku u Hrvatsku je bio u samoizolaciji u Splitu. Splitska epidemiologija ga je vodila pod zdravstvenim nadzorom i tamo su ga testirali, te je nalaz bio pozitivan. Izloženih kontakata u Šibensko-kninskoj županiji nije bilo - priopćeno je jutros iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, piše Šibenik.in

Do danas, od ukupno 90 oboljelih oporavilo se njih 69. Nažalost, u klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ u Zagrebu preminula je pacijentica s područja Šibensko-kninske županije, stara 71 godinu, kronični bolesnik koja je bila pozitivna na COVID-19.

Ovo je treći slučaj sa smrtnim ishodom osobe oboljele od koronavirusa u našoj županiji. 

Vukovarsko-srijemska županija

Vukovarsko-srijemska županija jedanaesti dan je bez novooboljelih osoba od COVID-19, te je tako i dalje ukupno 40 oboljelih osoba.

Trenutno u županiji 1 osoba je hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti, koja nakon ranijeg otpusta iz bolnice ima pogoršanje simptoma.

U protekla 24 sata izliječeno je 5 osoba, što čini ukupno izliječenih na području županije 33. Jedna izliječena osoba je iz Vukovara, jedna osoba je iz Antina i tri osobe iz Nuštra.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, što je ukupno testiranih do sada 1395 na području županije.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 419 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su 3 prijave o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo da se u sva tri slučaja radilo o kršenju samoizolacije.

Objekti za karantenu osoba, te objekti za karantenu vozača kamiona u županiji su demobilizirani.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 49 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 4 zdravstvenih radnika, a od toga 2 liječnika i 2 medicinske sestre/tehničara.

Ličko-senjska županija

21. dan za redom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija. U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 4 osobe uzimanjem uzoraka, te se ukupno čekaju rezultati 12 uzetih uzoraka. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 12 osoba izliječeno.

Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 355 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 151 osoba.

Virovitičko-podravska županija

Jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije preminula je od bolesti COVID 19, javlja županijski stožer. Preminula osoba je bila na respiratoru i preminula je u KBC-u Osijek.

- Radi se o muškoj osobi 1950. godište koja je imala određene bolesti, hipertenziju, što znači da je imala određene rizične čimbenike koji su povezani i kod brojnih drugih osoba koje imaju težu kliničku sliku - izvijestili su iz Stožera.

U protekla 24 sata nema novozaraženih osoba od koronavirusa.

Krapinsko-zagroska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije već jedanaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još 2 osobe; iz Petrovskog i Oroslavja.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 99, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 39.

U protekla 24 sata testirano je 30 uzoraka, od kojih je 25 negativno, dok se za 5 još čekaju rezultati nalaza. Dosad je testirano ukupno 2.033 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalaze 34 osobe.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od 194 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije 2 su novooboljele osobe iz Splita zaražene korona virusom.

Jedna zdravstvena djelatnica i jedna nezdravstvena djelatnica privatnog doma za starije i nemoćne.

Osobe se već 14 dana nalaze u samoizolaciji te su nakon isteka 14 dana testirane i njihov nalaz na COVID infekciju je pozitivan. Nisu u kontaktu ni sa djelatnicima niti sa korisnicima doma.

Do sada su na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno izliječene 374 osobe.

53 osobe su hospitalizirane. 140 zdravstvenih djelatnika se nalazi u samoizolaciji. 7 osoba je na respiratoru i to 4 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. 9 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 538 slučajeva zaraze korona virusom.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 9.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije jedanaest dana za redom nema novooboljelih, a tri su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 105 osoba, a četiri su preminule.

Brodsko-posavska županija

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je da u posljednja 24 sata u županiji zaraženo 5 osoba, a radi se o skupini radnika koji su došli inozemstva.

- 7-8 nalaza koje je pristiglo je negativno, ali još nije proteklo vrijeme inkubacije pa ćemo kod i ostatka radnika ponoviti testiranje - kazao je doktor Ante Cvitković.

Podsjetimo, jučer je u Brodsko-posavskoj županiji potvrđen novi slučaj zaraze COVID-om 19, a riječ je o radniku Đuro Đaković Montaže koji se vratio s terena iz Švedske.

S njim se vratilo i više radnika, nekima od njih je danas na pressici stožera potvrđena zaraza, a oni koji se nalaze na radu u Švedskoj, priopćili su iz te tvrtke, trenutno nemaju simptome i bit će zbrinuti sukladno svim važećim epidemiološkim mjerama i pravilima u suradnji s nadležnim ustanovama u RH i Švedskoj.