Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE Na Braču dosad 8 novooboljelih, Primorsko-goranska županija prekinula dulji period bez novih infekcija

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedno od žarišta koronavirusa u Hrvatskoj je Brač.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 364 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije još je 9 osoba zaraženo koronavirusom. Od ukupnog broja novoobrađenih testova sa područja otoka Brača je 49 testova te je od toga još 8 osoba pozitivno na COVID infekciju sa otoka Brača i to iz Supetra 3, Nerežišća 3, Pučišća 1 i Milne 1.

Među ostalim novooboljelim osobama jedna osoba je iz grada Solina. U obradi se nalaze još 43 testa sa otoka Brača a po pristiglim rezultatima mediji će biti obaviješteni.

U odnosu na jučerašnji dan još je 10 osoba izliječeno te su na području Splitsko-dalmatinske županije  do sada ukupno izliječene 384 osobe. 51 osoba je hospitalizirana. 142 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Na respiratoru se nalazi 7 osoba od toga 4 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije.

10 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 547 slučajeva zaraze koronavirusom.

Podsjetimo, jutro je objavljena neslužbena informacija da od prva 22 obrađena nalaza na koronavirus s Brača, od ukupno jučer uzetih 92 brisa, pet osoba je pozitivno i riječ je o osobama iz iste obitelji. Više o tome pročitajte OVDJE.

Istarska županija

U Istarskoj županiji nema novooboljelih. U posljednja 24 sata ispitano je 67 uzoraka brisa i svi su negativni. Trenutno je na ispitivanju 13 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus. Rezultati se očekuju.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 25. dan zaredom nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. U subotu su testirane dvije osobe, nalazi se očekuju tijekom dana.

Ukupno je do sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo zaraženo 10 osoba, a 9 njih je ozdravilo.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. U subotu je testirano 70 osoba i svi pristigli nalazi su negativni. Ukupno je testirano 1842 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

Vukovarsko-srijemska županija dvanaesti dan je bez novooboljelih osoba od COVID-19, te je i dalje ukupno 40 oboljelih osoba.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata izliječeno je 5 osoba, tri izliječene osobe su iz Vinkovaca, jedna iz Vrbanje i jedna iz Nuštra. U županiji su još samo dvije oboljele osobe, što je ukupno 38 izliječenih osoba na području županije.

U protekla 24 sata testirano je 48 osoba, što je ukupno do sada 1443 testiranih osoba na području županije.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 422 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije.

Objekti za karantenu osoba, te objekti za karantenu vozača kamiona u Vukovarsko-srijemskoj županiji su demobilizirani.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 18 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivan 1 zdravstveni radnik - liječnik.

Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Zadarska županija

Ni u Zadarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a broj ozdravljenih osoba raste. S današnjim danom ozdravilo je 80 osoba.

Od početka epidemije na području županije testirano je 2078 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana 48. Aktivni nadzor provodi se nad 850 osoba, a istekao je za njih 2899.

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije osmi dan za redom nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Od ukupno 90 oboljelih do danas se oporavilo njih 74, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 119 osoba, od čega je 24 kontakt s oboljelim od COVID-19.

Primorsko-goranska županija

Nakon niza od 18 dana bez novih zaraza koronavirusom na području Primorsko-goranske županije, danas se bilježi jedna novooboljela osoba, koja je bila u samoizolaciji, a još je jedna osoba izliječena, javlja Županijski stožer Civilne zaštite.

Ukupno su do sada oboljele 72 osobe, a 50 je ozdravilo, otkriva Radio Rijeka.

Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom u Primorsko-goranskoj županiji 2093 ljudi, a dosad su analizirana 3273 uzorka.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije već dvanaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba korona virusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još 2 osobe; iz Pregrade.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 101, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 37. U protekla 24 sata testirano je 114 uzoraka, od kojih su 3 negativna, dok se za još 111 čekaju rezultati nalaza.

Dosad je testirano ukupno 2.144 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalaze 32 osobe.

Osječko-baranjska županija

U Osječko-baranjskoj županiji nema novozaraženih.

Svi testovi koji su u subotu analizirani u Kliničkom bolničkom centru Osijek, ukupno 131, bili su negativni na virus COVID-19.

Negativni su bili i uzorci pet osoba čiji su raniji preliminarni nalazi bili pozitivni te su po nalogu epidemiološke službe obavljani kontrolni nalazi i - dvostrukim negativnim testom potvrđeno je da ipak nisu pozitivni, pa se te osobe više ne vode kao pozitivne.

Riječ je o dvije osobe s područja Našica te po jedna iz Osijeka, Popovca i Švajcarnice.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije tako ostaje 131 osoba, s time da se na liječenju u KBC-u Osijek nalazi 9 oboljelih, 10 osoba je na kućnom liječenju, dok je na žalost od početka pandemije do sada preminulo osam osoba.

Ukupno je do sada izliječeno 104 oboljele osobe.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji 22. dan za redom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija. Izliječena je još jedna osoba te se ukupan broj izliječenih povećao na 13.

U posljednja 24 sata pristiglo je 11 negativnih rezultata testiranja te se čeka jedan rezultat testiranja. nije bilo uzimanja dodatnih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 13 osoba izliječeno. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 355 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 161 osoba.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 10.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije dvanaest dana za redom nema novooboljelih, a dvije su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 107 osoba, a četiri su preminule.

Međimurska županija

U Međimurskoj županiji 26. dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa. Tijekom proteklih 24 sata obavljeno je 40 testiranja.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je 40. dan bez novooboljelih osoba, te od 22. travnja u županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe. U samoizolaciji se trenutno nalazi 349 osoba, 25 uzoraka je poslano na analizu, te ju ukupno testirano 697 osoba.

Dubrovačko-neretvanska županija

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a imamo 13 novih izliječenih, odnosno ukupno njih 78. Preostali nalazi od petka su negativni, a 37 uzoraka uzetih u subotu su u obradi.

Među novim izliječenim, njih 9 je iz Ploča (od toga 5 korisnika i 1 djelatnica privatnog Doma za starije), 1 osoba je iz Dubrovnika, 2 osobe su iz Metkovića (djelatnice Doma za starije), te jedna osoba iz Župe dubrovačke (djelatnica Centra za rehabilitaciju Josipovac).

Ukupno je 118 zaraženih, 78 izliječenih te 8 umrlih. Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2302 uzorka. S današnjim danom hospitalizirano je 6 pozitivnih pacijenta, 5 na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, 1 pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja i nije intubiran.

Ukupno je 535 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije.

Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.