Prijava

Vaša prijava

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE U Istri pozitivna još jedna osoba koja je došla u Hrvatsku letom iz Frankfurta

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

U Hrvatskoj je trenutno 2207 zaraženih koronavirusom, a 1808 osoba se oporavilo. Preminula je ukupno 91 osoba.

Nakon Brača novo žarište zaraze koronavirusom postala je Zapadna Slavonija unazad četiri dana sa 10 novozaraženih u Brodsko-posavskoj, a od ponedjeljka i dvoje u Požeško-slavonskoj županiji.

Županijski Stožeri civilne zaštite objavljuju nove podatke koje možete pratiti u nastavku.

Virovitičko-podravska županija

Na području Virovitičko-podravske županije, jedanaesti dan zaredom, nema novozaraženih osoba od korona virusa javili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

U zadnjih 24 sata, testirano je 26 osoba i sve su bile negativne na COVID 19. Ukupno je do sada, s područja naše županije, testirano 836 osoba.

Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba zaraženo od korona virusa. Pet osoba se oporavilo, troje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano 85 uzoraka brisa, od kojih je 1 pozitivan na koronavirus (COVID-19). Riječ je o osobi iz samoizolacije, koja je došla zrakoplovom iz Frankfurta u Zagreb, dana 2. svibnja 2020. godine.

U navedenom zrakoplovu kasnije su evidentirani putnici s pozitivnim nalazom na infekciju virusom SARS-CoV-2.

Trenutno je na ispitivanju 19 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u protekla četiri tjedna nema novozaraženih osoba koronavirusom.

Jučer je testirana 31 osoba. 29 nalaza je negativno, a za 2 osobe rezultati se očekuju tijekom dana.

Ličko-senjska županija

25. dan za redom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji. Izliječeno je još 8 osoba te se ukupan broj izliječenih povećao na 21.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 4 osobe te se čekaju rezultati za ukupno 8 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 363 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 2 osobe.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Tijekom dana očekuju se rezultati desetak uzoraka, a bit će testirano dodatnih četrdesetak osoba.

Izliječeno je 27 osoba, a pod mjerama samoizolacije, kao kontakti oboljelih osoba nalaze se dvije osobe.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji već petnaesti dan bez novooboljelih osoba od COVID-19 te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 40. Broj do sada izliječenih osoba na području županije iznosi 39.

Šibensko-kninska županija

- Na današnji dan imamo jednu novooboljelu osobu od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o štićenici Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik, a epidemiološki izvidi su u tijeku.

S današnjim danom broj oboljelih popeo se na 91, oporavljenih je i dalje 76 - priopćili su danas iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije ne navodeći više detalja. 

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od COVID-19. Tri pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se liječe u KBC Split, od kojih su dva na respiratoru. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 27 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1776 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

- Nakon deset dana bez novooboljelih, današnji slučaj potvrđuje da je virus još uvijek prisutan i da se i dalje trebamo pridržavati svih propisanih epidemioloških uputa i mjera, tim više što smo krenuli u treću fazu popuštanja mjera, ukinute su propusnice za kretanje među županijama, dio djece se vratio u vrtiće i škole, trgovine i uslužne djelatnosti rade zato pozivamo građane da i dalje budu odgovorni - poručuju iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Splitsko-dalmatinska županija

Na području Splitsko-dalmatinske županije tri su novooboljele osobe i to iz Supetra dvije i Splita jedna. Od 233 obrađena testa 43 uzorka su sa otoka Brača, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica KBC-a Split (medicinska sestra) koja se nalazi u samoizolaciji.

U odnosu na jučerašnji dan još je 12 osoba izliječeno te je do sada na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno ozdravilo 405 osoba.

43 osobe su hospitalizirane. 103 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. Pet osoba je na respiratoru i to četiri iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Šibensko-kninske županije. Sedam osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Primorsko-goranska županija

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije izvijestio je da broj aktivnih slučajeva na području županije opada.

Objavljeno je kako se još jedna osoba oporavila nakon što je u proteklim tjednima bila zaražena koronavirusom.

Time je broj aktivnih slučajeva opao na 17 osoba, dok ih je sad ukupno 54 ozdravilo.

Nijedan testirani uzorak u protekla 24 sata na području naše županije nije bio pozitivan, tako da nema novih slučajeva zaraze.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su potvrđena 2 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 55 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 782 osobe.

Osječko-baranjska županija

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvijestio je da na području županije nema zaraženih.

U zadnja 24 sata testirano je 168 uzoraka, niti jedan nije pozitivan.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do srijede, 13.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije petnaesti dan za redom nema novooboljelih. Broj izliječenih je također isti kao i jučer. Do sada je ukupno izliječeno 113 osoba, a četiri su preminule.


“Ovaj će nasip spriječiti poplave!”