Prijava

Vaša prijava

ŽUPANIJSKI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE Zasad po županijama nema novooboljelih od koronavirusa

['koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno da je ukupno 2.228 osoba zaraženo koronavirusom, a 1946 osoba je ozdravilo. Preminulo je 95 osoba.

Jučer je na Braču testirano oko 150 osoba, rezultate će biti poznati danas. Županijski stožeri objavljuju nove podatke po županijama koje možete pratiti u nastavku.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 104 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija nema zaraženih osoba te je i dalje 'korona free'. Jučer je testirano 26 osoba i svi su negativni.

Prošlo je već 34 dana kako u županiji nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom. Od početka pandemije u županiji je koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba i svi su ozdravili.

Virovitičko-podravska županija

Virovitičko-podravska u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Testirana ja 31 osoba na koronavirus. Svi uzorci su bili negativni.

Virovitičko-podravska županija sedamnaesti dan zaredom nema novozaraženih. Ukupno je do sada, s područja županije, testirano 990 osoba.

Od početka pandemije, na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19) te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 5 osoba, 42 uzorka su poslana na analizu, te je ukupno testirano 998 osoba.

Osječko-baranjska županija

U Osječko-baranjskoj županiji nema novooboljelih. Ni jedan od 180 uzoraka koji su u zadnja 24 sata testirani na virus COVID-19 nije bio pozitivan, pa je već jedanaesti dan Osječko-baranjska županija bez pozitivnih nalaza, odnosno ne povećava se broj oboljelih sa 131 osobe.

Istovremeno još jedna osoba je izliječena te ukupan broj izliječenih sada iznosi 110 osoba. Nije bilo ni tragičnih završetaka oboljenja, pa broj preminulih od koronavirusa ostaje na osam osoba.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek tako se danas ujutro (19. svibnja 2020. godine) nalaze samo dva pacijenta, dok je 11 pozitivnih osoba na kućnom liječenju.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Jučer je testirano 66 osoba. Do sada je pristiglo 65 nalaza koji su negativni. Čeka se rezultat za još jedan nalaz. Kroz DRIVE IN bit će testirano 44 osoba.

Ukupno su testirane 2322 osobe. Pod mjerama samoizolacije i dalje se nalaze 3 osobe.

Vukovarsko-srijemska županija

Vukovarsko-srijemska županija i dalje je "korona free" županija.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna, bez novooboljelih osoba od COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih i izliječenih osoba i dalje 40.

U protekla 24 sata testirano je 56 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1803.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 39 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Primorsko-goranska županija

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji ozdravila je još jedna osoba, a novozaraženih nije bilo, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno u županiji ima još 11 osoba koje su pozitivne na koronavirus, a 60 osoba je ozdravilo.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji nema novozaraženih. Županija 31. dan za redom nema novooboljelih. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 25 osoba, od čega je pristiglo 17 negativnih rezultata testiranja te se čekaju rezultati za 8 uzetih uzorka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od čega je 21 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus provedeno je nad 419 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 2 osobe. Od 18. svibnja katamaran na liniji Novalja - Rab - Rijeka i obratno započeo je sa plovidbom.

Šibensko-kninska županija

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije izvijestio je da na području županije nema novooboljelih. Broj oboljelih u županiji je i dalje 91, a oporavilo se 79 pacijenata.

Od ukupnog broja oboljelih još se devet osoba oporavlja i to tri s područja Općine Biskupija i po dvije osobe s područja Grada Drniša, Grada Šibenika i Općine Murter-Kornati.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus i nije na respiratoru.

Tri pacijenta s područja županije i dalje se liječe u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 71 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2238 uzoraka.

Zadarska županija

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije ni danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a broj ozdravljenih na današnji dan na području Zadarske županije je  85.

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 31 uzorak, a od početka epidemije 2452 uzorka.

U samoizolaciji je 16 stanovnika , a nadzor je istekao za 3853 osobe.

U protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije tri tjedna nema novooboljelih, a jedna je osoba više izliječena. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.