Prijava

Vaša prijava

LOKALNI STOŽERI OBJAVLJUJU NOVE PODATKE U Vukovarsko-srijemskoj jedan novi slučaj koronavirusa, jedna osoba umrla u KBC-u Split

['Hrvatska', 'hrvatska', 'koronavirus', 'Stožer civilne zaštite']

U Hrvatskoj je dosad ukupno 2.232 osoba zaraženo koronavirusom, a 1967 osoba je ozdravilo. Preminulo je 96 osoba.

Županijski stožeri objavljuju nove podatke po županijama.

Virovitičko-podravska županija

Virovitičko-podravska županija osamnaest dana je bez novooboljelih. Naime, ukupno 26 osoba, s područja Virovitičko-podravske županije, testirano je na korona virus u zadnja 24 sata.

Nitko od njih nije bio pozitivan. Broj testiranih, tako je prešao „tisućicu“. Od početka pandemije, testirano je ukupno 1.016 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije, devet je osoba oboljelo od korona virusa, od čega se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID 19.

Istarska županija

Unutar 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 97 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus (COVID-19). Nema novooboljelih.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je županija u kojoj nema zaraženih osoba koronavirusom.

Jučer je testirano 55 osoba i svi nalazi su negativni. U proteklih 35 dana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Od početka pandemije u županiji je koronavirusom bilo zaraženo 10 osoba i svi su ozdravili.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 1 je osoba iz Županje pozitivna na COVID-19, te je tako ukupan broj oboljelih osoba 41.

Trenutno u županiji nema hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 50 osoba, što iznosi ukupno testiranih do sada na području županije 1853.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 20 osoba.

COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 35 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata još 2 osobe ozdravile su od COVID-a 19; iz Lobora i Pregrade.

Ukupan broj ozdravljenih osoba je 131, a trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja županije iznosi 7.

U protekla 24 sata testiran je 31 uzorak, od kojih je 30 negativno, dok se za još 1 čeka rezultat nalaza.

Dosad je testirano ukupno 2.540 uzoraka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 7 osoba.

Osječko-baranjska županija

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je 183 uzoraka i svi su bili negativni na virus COVID-19, što znači da već dvanaesti dan nema novooboljelih osoba na području Osječko-baranjske županije.

Šibensko-kninska županija

U Šibensko-kninskoj županiji nema novih slučajeva zaraze, ali je preminula jedna osoba, izvijestio je lokalni stožer.

U KBC Split je 18. svibnja preminuo pacijent koji je početkom travnja zaražen na otoku Murteru. Riječ je o muškoj osobi staroj 64. godine koji se liječio u KBC Split i bio je na respiratoru. Ovo je četvrti smrtni slučaj u Šibensko-kninskoj županiji.

Dosadašnji rezultati briseva iz Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni, a očekuju se još 13 rezultata.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području Zagrebačke županije do srijede, 20. 5. 2020. do 11 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije 22 dana zaredom nema novooboljelih. Broj izliječenih također je ostao isti. Do sada je ukupno izliječeno 116 osoba, a četiri su preminule.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti COVID-19. Kod preostala četiri pacijenta sa županijskog područja čekamo negativne rezultate na laboratorijske pretrage na virus SARS-CoV-2.

Splitsko-dalmatinska županija

Prema izvješću NZJZ-a Splistko-dalmatinske županije od ukupno 148 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.

Od ukupnog broja obrađenih testova 66 testova je sa otoka Brača. Ukupno do sada na području Splitsko-dalmatinske županije izliječene su 434 osobe.

Zadarska županija

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvijestio je da danas nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 54 uzorka, a od početka epidemije 2511 uzorak.

U samoizolaciji je 8 stanovnika , a nadzor je istekao za 3861 osobu.

Ličko-senjska županija

U Ličko-senjskoj županiji 32. dan zaredom nema novooboljelih osoba, nastavlja se povoljna epidemiološka situacija. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 8 osoba, rezultati uzetih uzoraka očekuju se tijekom dana.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 21 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 427 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 3 osobe.

Policijski službenici PU ličko-senjske izvršili su provjere samoizolacije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje izrečene mjere.

Nisu zaprimljene dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Od 18. svibnja katamaran na liniji Novalja - Rab - Rijeka i obratno započeo je sa plovidbom. Katamaran vozi po redu plovidbe koji je bio na snazi prije obustave prometa usred krize uzrokovane koronavirusom, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

Međimurska županija

Međimurska županija i dalje je županija bez osoba oboljelih od koronavirusa. Nakon 36 dana bez novih slučajeva oboljelih osoba, Međimurje je 12. dan „korona-free“ županija – izvješće je Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, ali tijekom dana očekuju se još rezultati dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije iznosi 37, ozdravljenih je i dalje 15 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno je 21 aktivna oboljela osoba.

Grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba izvijestio je da u posljednjih 24 sata nema novooboljelih. Jučer je testirano 314 uzoraka i svi su negativni.

Primorsko-goranska županija

Primorsko-goranska županija na današnji dan bilježi još jednog ozdravljenog pacijenata od bolesti COVID-19.

U ovom trenutku na području županije je još samo 10 pozitivnih pacijenata te 61 ozdravljeni.