Prijava

Vaša prijava

ŽUPAN KOŽIĆ OPTUŽIO ZAMJENICU I SDP ZA LAŽI I MEDIJSKE NAPADE 'To je politički mobing i kampanja koja se već neko vrijeme vodi protiv mene'

['Nadica Žužak', 'Stjepan Kožić', 'SDP', 'Zagrebačka županija']

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u petak je optužio svoju zamjenicu Nadicu Žužak i lokalni SDP za medijske napade i laži kao dio plana da on odstupi s mjesta župana, a Žužak preuzme vlast u Županiji.

Kožić je reagirao na otvoreno pismo svoje zamjenice Žužak kojim je ona jučer upozorila na pokušaj političkog mobinga i trgovine, koji se, po njezinu tumačenju, trenutačno odvijaju u Zagrebačkoj županiji.

"Otvoreno pismo moje zamjenice vezano uz tzv. politički mobing SDP-ovih pročelnika dio je intenzivne medijske kampanje koja se već neko vrijeme vodi protiv mene", istaknuo je Kožić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio prijedlog rebalansa županijskog proračuna za ovu godinu.

Kožić je priznao da ima zdravstvenih problema, no istaknuo da se s njima uspješno nosi, a SDP i njegova zamjenica žele da odstupi s dužnosti.

"S obzirom da je prošla polovina mandata, u slučaju da se povučem ne bi bilo izbora, već bi na mjesto županice došla moja zamjenica. S obzirom da sam odbio njihov prijedlog, odlučili su me napadati preko medija, a koriste se lažima", istaknuo je Kožić u osvrtu na otvoreno pismo Nadice Žužak. U njemu se ona usprotivila smjeni dvoje županijskih pročelnika iz redova SDP-a.

Kožić je poručio da nitko u Zagrebačkoj županiji neće dobiti otkaz zbog novoga ustroja te pozivao sve pročelnike da rade posao za koji su plaćeni i da se ne koriste politikanstvom.

Zamjenicu Žužak je pozvao da se za svoj legitimitet izbori na izborima.

U Zagrebačkoj županiji sada većinu u Skupštini drže HDZ, stranka Milana Bandića te Kožićeva nezavisna lista s još nekoliko stranaka.

Inače novi ustroj upravnih tijela Zagrebačke županije jedna je od točaka dnevnoga reda iduće sjednice županijske skupštine koja će se održati u srijedu, 27. svibnja, elektronički ili u hotelu International, ovisno o epidemiološkim preporukama.

Članovi Županijske skupštine odlučivat će o Kožićevu prijedlogu rebalansa proračuna za ovu godinu. Rebalans proračuna iznosi nešto manje od 1,2 milijarde kuna i manji je u odnosu na prvotno doneseni proračun za dva posto. Izvorni rebalans proračuna, kojim Županija realno i upravlja, smanjuje se za pet posto u odnosu na plan i iznosi 463 milijuna kuna.

"Cilj je ovog rebalansa osigurati maksimalnu potporu poduzetnicima i poljoprivrednicima, osnažiti dodatno zdravstveni sustav koji je ponio ovu krizu na svojim leđima, ali isto tako osigurati da Županija bude kreator investicija i bržeg gospodarskog oporavka",  izjavio je Kožić.

Dodao je i kako se izvorni proračun najvećim dijelom puni od poreza na dohodak, odnosno od plaća te je realan pokazatelj gospodarskog stanja.


PREPORUKE ZA KORISNIKE USLUGA CENTRA TIJEKOM PANDEMIJE COVID-19 VIRUSA

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike