Prijava

Vaša prijava

BOŽINOVIĆ 'Sve više zemalja preslikava naš model borbe protiv koronavirusa. Naši rezultati nisu slučajni, vodili smo se prvenstveno načelom humanizma'

['civilna zaštita', 'koronavirus', 'pandemija', 'Davor Božinović']

Sve više zemalja preslikava hrvatski model borbe protiv koronavirusa, istaknuo je u utorak potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon postrojavanja pripadnika i tehnike Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije u Velikoj Gorici.

- Naši rezultati nisu slučajni i zato se o našem pristupu u borbi protiv koronavirusa govori kao o hrvatskom modelu. Ovakva sinergija svih službi predstavlja naš model kojeg drugi sve više preslikavaju ili se u najmanju ruku o njemu informiraju - rekao je Božinović.

Naglasio je da se Nacionalni stožer civilne zaštite tijekom borbe protiv pandemije vodio načelima transparentnosti rada, dostupnosti i učinkovitosti svih službi i prije svega humanizma koji je obilježio hrvatski pristup. Rezultate Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije ocijenio je ''impresivnima''.        

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je ulogu Nacionalnog stožera civilne zaštite tijekom pandemije. ''Stožer nas je kroz krizu vodio stručno i mirno i upravo zbog njega Hrvatska ima jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u svijetu'', ocijenio je.

Na kolektivnom i osobnom doprinosu u borbi protiv koronavirusa svim pripadnicima civilne zaštite, vatrogascima, medicinskim djelatnicima, policajcima, volonterima Crvenog križa, ali i stanovnicima Velike Gorice na odgovornom ponašanju, zahvalio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

- Naša najveća pobjeda je spoznaja o vlastitim sposobnostima i mogućnostima na koje moramo biti ponosni - istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić izvijestio je da je tijekom borbe protiv koronavirusa organiziran i mobiliziran karantenski objekt za preventivnu izolaciju u Velikoj Gorici i karantenski objekt za vozače u Desincu, sedam karantena u prijevozničkim tvrtkama i tri ambulante.

Precizirao je da je županijski stožer civilne zaštite djelovao 94 dana u 24-satnom dežurstvu, procesuirao 6500 upita građana i isporučio 418.000 različite zaštitne opreme.