Prijava

Vaša prijava

Gorica dvokorakom u polufinale play-offa!


Share

Košarkaši Gorice pobjedom i u drugoj utakmici playoffa potvrdili su se kao najugodnije iznenađenje HT Premijer lige.

Utakmica koja je nalikovala na dvoboj grogiranih boksača u ringu nije toliko odisala kvalitetom koliko borbenošću do zadnjeg atoma snage. Razumljivo je to jer obje ekipe su nakon trokružnog sustava  prošle sito i rešeto brojnih izolacija, korone i ozljeda. Bikovi su ipak u završnici prelomili ovaj meč i zasluženo otišli u polufinale među domaću košarkašku elitu. 

Drugi susret Sonika i Gorice u playoffu hrvatskog prvenstva domaćini su dočekali spremniji jer u roster Hrvoja Vlašića  vratili su se Vladović, Rašić i Petani. S druge strane Josip Sesar i dalje nije mogao računati na Ljubičića, Bakovića i Batura što je značilo da su Goričani ponovo osuđeni na small ball igru.

U prvoj četvrtini ekipe su dobrim obranama  limitirale jedna drugu na mali broj poena. Gorica se u takvom stilu igre pokazala uspješnijom i zaustavila domaćine na jednoznamenkastom broju koševa dobivši prvu dionicu 8:13.

Sredinom druge četvrtine šut Gorice za tricu je mizernih 2-17 što domaćin koristi za preokret i koševima Vladovića i Cvitkovića prelazi u vodstvo 21:18. Srećom, Mazalin veže nekoliko poena za novo vodstvo Goričana od 21:23, a na veliki odmor se odlazi s vrlo malo postignutih koševa jer na semaforu je stajalo 25:25.

Bikovi su imali očajan šut iz igre od skromnih 27% i samo su neočekivanoj dominaciji u skoku  (17 Sonik, 29 Gorica) mogli zahvaliti da nisu upali u rezultatski deficit.

Drugo poluvrijeme tricom otvaraju Uljarević na jednoj i Rašić na drugoj strani nagovijestivši precizniju  igru svojih momčadi.

U 25. minuti Bikovi dovršavaju mini seriju 7:0 i dolaze do svojeg najvećeg vodstva na utakmici (30:37). U tim trenucima Goričani u nekoliko navrata propuštaju priliku da odu na dvoznamenkastu prednost što bi u ovako tvrdoj utakmici vjerojatno bilo odlučujuće. Puntamičani koriste priliku i spuštaju na 35:37, ali na ulasku u zadnjih 10 minuta Gorica je još uvijek držala prednost od 5 poena ( 35:40).

U zadnjoj četvrtini razigrao se Kalajžić koji postiže nekoliko bitnih koševa, a u 36. minuti Mazalin zakucava za 42:52. Činilo se da je utakmica prelomljena, međutim domaćini nisu mislili tako i serijom 8:0 vraćaju neizvjesnost u susret. Na 20 sekundi prije kraja pri rezultatu 50:52 Kalajžić pogađa jedno slobodno bacanje, a Vladović na drugoj strani pogađa oba pa je 8 sekundi prije kraja rezultat  52:53. Domaćini rade brzi faul na Majcuniću koji stavlja prvo bacanje, ali promašuje drugo. Puntamičani imaju zadnji napad, Rašić ostaje sam na trici, ali lopta pogađa obruč i odbija se u teren za slavlje Sesarovog stroja. Stroja koji je ostao bez nekoliko kotačića, ali je uspio ostvariti najveći uspjeh u povijesti kluba – polufinale doigravanja HT Premijer lige.

Bikove je s još jednim double-double učinkom predvodio izvanredni Lovro Mazalin ubilježivši 20 koševa i 11 skokova, a u pravom trenutku priključio mu se Mate Kalajžić koji se zaustavio na 13 poena.

Na drugoj strani najučinkovitiji je bio Jakov Vladović s 14 koševa i 5 asistencija, a najboljeg pomagača imao je u Anti Gospiću koji je s 10 poena i 11 skokova također ostvario double-double učinak.

KOMPLETNA STATISTIKA

Košarkaši Gorice tako su se pridružili Zadranima koji su danas svladali Šibenku i upravo će ove dvije ekipe činiti jedan polufinalni par. Drugi par je poznat od ranije, a to su Cibona i Split.

Bikovi su se na ovaj način i službeno priključili hrvatskoj košarkaškoj eliti. Bez stranaca, bez velikog budžeta, samo upornim i ustrajnim radom.