Prijava

Vaša prijava

Juniori nisu izdržali


Share

1/8 finala prvenstva Hrvatske za juniore

KK Gorica – KK Cibona 85:103 (50:51)

 

Juniori Gorice i Cibone nakon višetjedne pauze nastavili su danas natjecanje u juniorskom prvenstvu Hrvatske. Obje ekipe kvalificirale su se u završnicu prvenstva kroz natjecanje u 1. ligi – Centar, a ždrijeb ih je suočio već na prvom sljedećem koraku. Mladi Bikovi nastupili su oslabljeni neigranjem ozlijeđenih Ivanetića i Lacića i čini se da je treneru Haniju Istanbuliju nedostajalo upravo malo dubine na klupi.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnom nadmetanju. Gorica je povela s nekoliko vezanih poena Sokola, no mladi Vukovi u jednom su trenutku otišli na dvoznamenkastu razliku. Međutim, zahvaljujući Trefilu i Majcuniću Goričani su prednost anulirali i na veliki odmor otišlo se rezultatom 50:51.

Ključnim se pokazao početak nastavka. Danas neobično  porozna obrana Gorice primila je 20 koševa u prvih 5 minuta treće četvrtine i Cibosi odlaze na petnaestak poena razlike (57:72). 

Nakon što su konsolidirali svoje redove igrači Hanija Istanbulija početkom zadnje dionice dolaze na samo -6 (74:80). K tome su još imali i posjed, ali kao da je ponestalo snage i Cibona s nekoliko kontri rješava pitanje pobjednika.

Time je završila priča ove nadarene generacije što se tiče mlađih kategorija, a nekolicina najboljih zasigurno će naći svoje mjesto i u seniorskoj košarci.