Prijava

Vaša prijava

Sutra polufinale doigravanja protiv Zadra


Share

Košarkašima Gorice na naplatu dolazi sav trud uložen kako ove tako i proteklih sezona. Imat će  čast igrati u polufinalu doigravanja HT Premijer lige s velikanima hrvatske i europske košarke Cibonom, Splitom i Zadrom. Upravo će Zadrani biti sljedeći protivnik koji Bikovima stoji na putu prema finalu. Ovaj povijesni uspjeh došao je u sezoni prožetoj brojnim problemima koji nisu pokolebali momčad Josipa Sesara nego kao da su im davali dodatne snage da ustraju u svojim pobjedama.

Goričani su završili regularnu sezonu s 24 pobjede i 9 poraza, zadržali status ABA 2 ligaša, preskočili dvokorakom prvu prepreku u doigravanju (Sonik Puntamika) i sada imaju pravo uživati u plodovima svojeg truda.

Sutra se igra prva utakmica polufinala protiv Zadra, a Bikovi i dalje ne mogu računati na ozlijeđene Batura, Ljubičića i Bakovića. I s njima u sastavu Gorica bi bila autsajder u ovom dvoboju, a pogotovo sada bez njih. Međutim, navikli smo od naših igrača da za njih nema nemoguće misije i sigurno je da će i ovaj puta dati sve od sebe.

Mate Kalajžić igra u sve boljoj formi, a protiv Sonika je potegao baš kad je najviše trebalo – u zadnjoj četvrtini.

Mate Kalajžić: “Zadrani su zasigurno fizički dominantniji od nas na visokim pozicijama s obzirom da nam nema Ljubičića i Bakovića. Tako da ćemo se mi morati osloniti na vanjski šut koji će valjda napokon proraditi u polufinalu. Također, nadam se pametnijoj igri s manje izgubljenih lopti u odnosu na neke dosadašnje susrete. Bilo kako bilo i usprkos svim ozljedama idemo u Zadar dati sve od sebe pa kako bude” – zaključio je ovaj pouzdani razigravač Gorice.

Josip Sesar izvodio je svakojake čarolije da bi u raznim okolnostima izvukao maksimum iz svoje momčadi. Sigurno je da i za sutra sprema neka taktička rješenja koja do sada nismo vidjeli, no pitanje je hoće li biti dovoljno jer Zadar je ipak najbolja ekipa HT Premijer lige.

Josip Sesar: “Idemo rasterećeni u Zadar nakon najvećeg uspjeha u povijesti kluba koji smo napravili jer ušli smo u polufinale doigravanja HT Premijer lige. Zadar je jedan veliki favorit, mi dolazimo bez velikog tereta, ali i bez tri jako važna igrača. Prije svega dolazimo bez dva igrača na poziciji petice što nam je veliki hendikep. Međutim, pripremili smo se, danas smo odradili dobar  trening i pokušat ćemo se suprotstaviti najbolje što možemo i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti” – riječi su glavnog stratega Gorice.

Kako god završila ova serija Bikovi zaslužuju naklon do poda jer rezultati koje su postigli zauvijek će zlatnim slovima ostati zapisani u povijesti kluba.

Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak 17. svibnja s početkom u 18 sati, a prijenos je na HKS TV-u.