Prijava

Vaša prijava

Sesar: “Zadovoljan sam drugim poluvremenom”


Share

Odigrana je prva polufinalna utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske između Zadra i Gorice, a Goričani su odigrali u skladu s trenutnim mogućnostima. Sa skraćenim rosterom i bez prave petice bilo je jasno da će unutarnja igra patiti i da će skok biti deficitaran. Međutim, osim velikog pada u igri tijekom druge četvrtine igrači Josipa Sesara odigrali su korektnu utakmicu. Nisu se predavali ni pri ogromnom zaostatku od 34 poena nego su dali sve od sebe i zamalo zakomplicirali dobitnu situaciju favoriziranom domaćinu.

Goričani su stigli na -12 i čak imali šut za tricu kojom bi se gotovo vratili u utakmicu. Nije ušla i pobjeda je zasluženo pripala Zadru na zadovoljstvo njihovog trenera.

Veljko Mršić, trener Zadra: “Ostvarili smo ono što smo htjeli i poveli smo u seriji 1-0. Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro, naročito od pete minute do kraja poluvremena. U drugom poluvremenu nismo zadržali taj ritam zbog izmjena koje sam radio. Gorica je podigla agresivnost s pet nižih igrača nakon ozljede Mazalina, mi se tu nismo snašli i imali smo tu dosta izgubljenih lopti. Želja nam je u četvrtak završiti seriju, ali dobro je ovo što smo vidjeli, ako ne budemo pravi Gorica može biti opasna, ali očekujem da ćemo biti pravi” – riječi su hrvatskog izbornika i trenera ekipe Zadra.

Antonio Jordano, igrač Zadra: “Ušli smo dobro u utakmicu, napravili smo ono što smo se dogovorili, agresivno u obrani i fokusirano, dok smo u napadu dijelili loptu i tražili igrače u boljoj poziciji. U drugom poluvremenu smo se opustili, što je nedopustivo u polufinalu. Najvažnije da smo upisali tu prvu pobjedu. Mislim da u četvrtak u Gorici moramo tu seriju završiti uz dobru igru” – optimističan je Jordano.

Josip Sesar, trener Gorice: “Jedino mogu biti zadovoljan s drugim poluvremenu. U prvom smo bili jako loši, mi smo se povukli i Zadar nas je izbacio na nekih 9/10 metara. Ja sam igračima rekao u svlačionici da nema veze ako izgubimo 25 ili 50 razlike ali moramo izgledati puno bolje u drugom poluvremenu. Kasnije su dečki odigrali s puno više samopouzdanja, otvarali smo te šuteve u kutu gdje Zadar inače puno pomaže iz kuteva. Mogu biti zadovoljan ali kad igraš bez dvije petice onda ovakav poraz moraš uzeti kao nešto prihvatljivo, ali ja s porazom nikad ne mogu biti zadovoljan” – mišljenja je Sesar.

Marko Baković, igrač Gorice: “Pa mi sad imamo veliki problem s rosterom po pitanju visokih igrača i to je Zadar u prvom poluvremenu maksimalno iskoristio. Oni su nas opteretili na skoku i na unutarnjoj igri. Zadar se jednostavno odvojio na udobnu razliku dok smo mi u drugom poluvremenu digli agresivnost i malo uljepšali rezultat. Drugo poluvrijeme smo puno bolje odigrali, ima nekih stvari gdje smo bolje mogli reagirati u prvom poluvremenu. Bar smo se dobro potukli” – zaključio je Baković.

Prilika za uzvrat već je u četvrtak 20. svibnja s početkom u 20:30, a prijenos je na Arena sportu.