Prijava

Vaša prijava

Goričani priredili senzaciju!


Share

 

Košarkaši Gorice večeras su priredili pravu senzaciju. Igrajući bez prave petice pobijedili su favorizirane Zadrane u drugoj polufinalnoj utakmici playoffa HT premijer lige. Na taj način izjednačili su seriju na 1-1  te izborili majstoricu u Zadru.

Gosti su bolje otvorili susret i polaganjima Palokaja i Justicea poveli 0:4. Uljarević je uzvratio tricom i dvicom te pokazao da je vruć večeras. Gosti su pokušavali uspostaviti dominaciju spuštajući loptu na Onuakua i Vukovića koje nije imao tko adekvatno čuvati, a Bikovi su igrali strpljive napade  uz fluidni protok lopte te  uzvraćali tricama.

U 12. minuti Mašić tricom dovodi domaću ekipu do najvećeg vodstva na utakmici (30:22), a poluvrijeme zatvara Mavra polaganjem za 40:38. Trica Gorice bila je na 63% (7/11) i bilo je pitanje može li Gorica nastaviti u tom ritmu.

Drugo poluvrijeme tricom otvara Uljarević i Sesarov stroj neko vrijeme održava minimalnu prednost. No, pred kraj ove dionice tricom Junakovića Zadar dolazi do novog vodstva (53:54). Mazalin poravnava na 56:56 i u zadnjih 10 minuta ulazi se u egalu.
Zadnju četvrtinu tricom otvara Junaković za još jedno vodstvo ekipe Veljka Mršića, ali Uljarević i Mazalin vežu 6 poena i Bikovi opet vode (62:59).

Gosti pritišću na sve načine i u nekoliko navrata dolaze do izjednačenja, ali Gorica svaki put  uzvrati novom tricom (Kalajžić, Savić, Kapusta). Ključnom se pokazala upravo trica Kapuste kojem su to bili jedini poeni na utakmici. Tako su Bikovi na pola minute prije kraja poveli 77:74. Na drugoj strani Vuković stavlja dva slobodna bacanja, ali Majcunić uzvraća istom mjerom. Zadar ima 13 sekundi za zadnji napad, no Mavrin pokušaj za izjednačenje ostaje na obruču i Gorica zasluženo dobiva ovaj susret 79:76.

David je dobio Golijata iako je malo tko vjerovao da Gorica bez Ljubičića, Bakovića, Batura i s nedovoljno oporavljenim Mazalinom ima ikakve šanse. Međutim, to je košarka i zato ju volimo.
U redovima Gorice najefikasniji je bio  Karlo Uljarević s 22 poena. Lovro Mazalin je uz 11 koševa ubilježio i 7 skokova, a svestrani Mate  Kalajžić je postigao 11 koševa, 6 skokova i 5 asistencija. Ivan Majcunić i Ante Mašić zaustavili su se na 10 koševa.
Zadrane je predvodio Chinanu Onuaku sa 17 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Kodi Justice je ubilježio 15 koševa i 5 skokova, a Domagoj Vuković se zaustavio na 12 koševa i 5 skokova.
Treća utakmica igra se u Zadru u nedjelju 23. svibnja, a pobjednik prolazi u finale.