Prijava

Vaša prijava

Campeones!!!


Share

Ranjeni, umorni, desetkovani, ali odlučni da ostave srce na parketu. Tako su jučer izgledali Bikovi u veličanstvenoj pobjedi nad favoriziranim Zadrom. Gosti su možda ušli nešto opuštenije u susret, ali kako je vrijeme prolazilo bilo im je sve teže preuzeti kontrolu  nad ovom utakmicom. Bikovi su vodili gotovo cijeli dvoboj i kad god bi ih Zadar sustigao sijevnula je neka trica ili prodor pod sami obruč. Sesarovi igrači nisu srljali niti bespotrebno gubili lopte već su racionalno tražili pojedinca u najboljoj poziciji i to im se isplatilo. Na kraju su neke trice ulazile i od table ili preko ruke, a ključnom se pokazala trica Kapuste preko visokog Onuakua koji je već podijelio nekoliko blokada na utakmici.

Obrambeno su Goričani iskoristili nešto slabiji šuterski dan Zadrana. Zatvarali su Onuakua, Vukovića i Bursaća koliko su mogli, a kad bi ovi tražili slobodne igrače na perimetru njihove lopte su najčešće promašivale cilj. Sve u svemu vrhunska taktička izvedba Sesarovog stroja koji je sa samo osam raspoloživih igrača u rosteru došao do izjednačenja i povratka serije u Zadar.

Josip Sesar: „Velika pobjeda za nas s obzirom na okolnosti i s obzirom da smo u problemima s ozlijeđenim igračima. Mazalina smo zakrpali za današnju utakmicu da se tako izrazim. Mislim da su svi momci koji su danas participirali odigrali vrhunsku utakmicu i ja im od srca čestitam na uspjehu. Mislim da je ovo jedno veliko iznenađenje i da nitko osim nas nije vjerovao u pobjedu. Ja sam vjerovao i kada smo išli u Zadar da mi možemo igrati s njima bez obzira što nam nedostaju igrači na poziciji pet. Pripremili smo se dobro i momci su osjetili u toj prvoj utakmici kako igra Zadar. Danas su stvarno odlično reagirali, igrali smo pametno, od starta smo vrtili i tražili igrača u najboljoj poziciji. Na kraju te i sreća malo poljubi i nagradi te te mislim da je naša pobjeda zaslužena.

Veljko je znao što mi igramo, pripremio se dobro, međutim nama su na kraju i sretno neki šutevi ušli preko ruke. Takvi nam šutevi nisu ulazili u Zadru ili protiv Splita, ali danas jesu. Odigrali smo hrabro i to nas je nagradilo. Sad se trebamo odmoriti jedan dan i pripremiti se dobro za sljedeću utakmicu. Pripremiti neke nove taktičke zamisli kao što smo i za ovu utakmicu i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti“ – zaključio je Sesar.

Karlo Uljarević prošle godine je branio boje Zadra, a ove sezone već im je dva puta presudio. U prvom ogledu ove dvije ekipe Uljarević je poentirao u zadnjoj sekundi za pobjedu, a ovaj put je u pobjedu ugradio 22 poena uz visok postotak preciznosti.

Karlo Uljarević: „Svi smo znali kakva će biti utakmica. Možda su očekivali 2-0 i malo nas podcijenili jer prvu utakmicu su bili puno bolji. Tada su u jednom trenutku  vodili 25 i 30 razlike, ali mi smo u drugom poluvremenu pokazali kako igrati. Danas smo tako počeli od početka i dobro smo kontrolirali utakmicu. Teško je čuvati igrača poput Onuakua i svi smo morali koncentrirati na njega. Oni to nisu danas iskoristili i nisu toliko pogađali šuteve izvana. Kažem, stvarno smo odigrali jako dobru utakmicu od početka do kraja. Imali smo malo izgubljenih lopti, njima nismo davali lake poene i vraćamo se u Zadar. Drago mi je da sam bio raspoložen danas, sljedeći put će to biti netko drugi. Glavno da smo izborili treću utakmicu jer svi su nas otpisivali. Kako god da bude mi smo vratili seriju u Zadar i zbog toga sam sretan“ – riječi su najboljeg strijelca jučerašnje utakmice.

Na kraju priče Bikovi su učinili nemoguće i produžili seriju na treću utakmicu u što nitko nije vjerovao pa tako nije postojao niti unaprijed određen termin za ovaj susret.

Kako god ona završila ovi će momci ostati pobjednici, a ovaj domet ostati upisan kao najveći u povijesti kluba.