Prijava

Vaša prijava

Sutra protiv Zadra za finale playoffa


Share

Nakon neočekivane pobjede nad Zadrom u drugoj polufinalnoj utakmici playoffa HT Premijer lige košarkaši Gorice vratili su seriju u Zadar. Majstorica će odlučiti tko će u finale protiv Splita koji je dvokorakom izbacio Cibonu.

Zadar je, naravno, izraziti favorit. U prošloj utakmici su se opekli i sada će igrači Veljka Mršića puno ozbiljnije shvatiti Bikove. Goričani i dalje ne mogu računati na nekoliko prvotimaca, ali sigurno neće izvjesiti bijelu zastavu bez borbe. U košarci su moguća svakakva iznenađenja pa zašto ne vjerovati da Gorica može do još jednog. Uostalom, ovo im je najbolja sezona od kada se košarka igra u Velikoj Gorici.

Trener Goričana svjestan je hendikepa svoje ekipe i ponovo će morati smisliti taktičke umotvorine za suprotstaviti se moćnoj ekipi u kojoj su glavne poluge 4 stranca i nekoliko povremenih hrvatskih reprezentativaca.

Josip Sesar: “Trebamo odigrati obranu kao na prošloj utakmici i šuterski biti još bolje raspoloženi da bi mogli parirati Zadru. Ja opet ponavljam kao i prije prve utakmice da je Zadar veliki favorit u ovoj seriji. Međutim, sigurno je da će i oni sada osjećati psihološki teret koji je pred njima nakon poraza u Gorici. Mi u Zadar putujemo rasterećeni, odigrat ćemo najbolje što možemo i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti” – zaključio je glavni strateg Gorice.

Emil Savić pokazao se kao zahvalan igrač u desetkovanom goričkom rosteru za ispunjavanje raznih taktičkih zadataka. U samom finišu prošle utakmice stavio je i jednu jako bitnu tricu koja je trasirala put prema pobjedi. I sutra će ga čekati teški zadaci protiv fizički superiornijih Zadrana.

Emil Savić: “U nedjelju nas očekuje najbitnija utakmica sezone. Sve što smo radili i trenirali kroz sezonu trebamo pokazati na parketu u nedjelju. Pokazali smo u drugom poluvremenu prve utakmice te kroz cijelu drugu utakmicu veliku želju i borbenost što se na kraju dobro vidjelo na terenu. Znamo da će Zadar ući agresivno u predstojeću utakmicu. To znači da i mi moramo izaći jednako hrabro i čvrsto od početka u nedjelju ako želimo imati šanse za prolazak u finale” – riječi su krilnog igrača Gorice.

Bez obzira na ishod ovog dvoboja košarkaši Gorice već su srušili sve klupske rekorde i zauvijek će ostati zabilježeni kao šampionska generacija. Bez velikog budžeta, bez stranaca, bez neke velike pomoći sa strane popunili su prazninu u hrvatskoj košarci koja je nastala odlaskom Cedevite i Zagreba s velike scene.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 23. svibnja s početkom u 18 sati, a prijenos je na HKS TV-u.