Prijava

Vaša prijava

U finale odlazi Zadar


Share

Košarkaši Gorice na dostojan su se način oprostili od ovogodišnjeg prvenstva ispavši u polufinalu playoffa od ekipe Zadra. Unatoč svim problemima, sa samo sedam raspoloživih igrača u rosteru i jednim juniorom odigrali su hrabru utakmicu na Višnjiku, ali preko Zadra se u ovim okolnostima nije moglo.

Tijekom prvog poluvremena gledali smo ravnopravnu utakmicu u kojoj je Gorica u nekoliko navrata i povela. Zadar je krenuo spuštanjem lopte na Onuakua koji postiže prvih 6 poena za domaćine, ali nakon trice Savića  na semaforu je stajalo 4:7. Prvu četvrtinu Zadar dobiva tek u finišu mini serijom 4-0 i na mali odmor odlazi s prednošću 18-14.

Drugu četvrtinu tricom otvara Uljarević, a u 14. minuti Kapusta dovodi Goricu u vodstvo (18:19). Domaćini tada kreću agresivnije i nakon Bursaća rezultat je 30:22. Dvije minute prije velikog odmora Bikovi se još uvijek drže (33:29), ali ostaju bez daha i Zadrani rade seriju 9:0 koja završava tricom Vukovića sa zvukom sirene. Tako  je na poluvremenu prednost Zadra narasla na 42:30.

U nastavku Zadrani nastavljaju u istom ritmu i serijom 8:0 odlaze na 50:30, a u 25. minuti Carter podiže na +25 (64:39). Činilo se da ekipi Josipa Sesara prijeti potop, ali Bikovi pronalaze zadnje preostale atome snage i po malo grickaju prednost domaćih. Zadnju četvrtinu tricom otvara Savić, Kapusta veže 5 poena, a nakon floatera Uljarevića Gorica smanjuje na 72:60. Međutim, s ovako skraćenim rosterom nije bilo snage za potpuni povratak u utakmicu. Mavra veže pet poena i Zadrani rutinirano privode utakmicu kraju.

Zadrani zasluženo odlaze u finale na megdan Splitu, a Gorici za utjehu ostaje činjenica da su jedina ekipa u ovogodišnjem playoffu koja je izborila majstoricu.

Domaćine je predvodio Dominik Mavra s 19 poena i 9 asistencija. Justin Carter je pridodao 14 poena, a Domagoj Vuković i Kodi Justice zaustavili su se na 12 koševa. Odličan je bio i Chinanu Onuaku s 11 poena i 9 skokova.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Karlo Uljarević s 14 poena čemu je pridodao i 7 skokova. Borna Kapusta postigao je 13 koševa, a Lovro Mazalin je uz 12 poena imao i 6 skokova. Ivan Majcunić i Emil Savić zaustavili su se na 11 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

Ovom utakmicom Goričani su okončali najuspješniju utakmicu u povijesti kluba. Poduhvat su ostvarili unatoč brojnim prekidima zbog samoizolacije i ozljedama koje su ih snašle u samoj završnici sezone što ovaj uspjeh čini još većim.

Gorica je već nekoliko uzastopnih godina u uzlaznoj putanji i samo podiže letvicu zacrtanih ciljeva prema gore. Stoga ne treba iznenaditi ako i u idućoj sezoni nastave u istom ritmu i ostvare neki još veći uspjeh.

Nadajmo se ponovo pred navijačima i ispunjenim tribinama Gradske sportske dvorane.