Prijava

Vaša prijava

Sesar: “Čestitke Zadru, a mi možemo biti zadovoljni sezonom”


Share

Treća utakmica polufinala playoffa HT Premijer lige, tzv. majstorica, pripala je košarkašima Zadra. U dvorani Krešimira Ćosića Goričani su pružili vrlo dobar otpor naročito u prvih 15 minuta dok su imali snage. Za još jedno veliko iznenađenje trebalo je držati vanjski šut na visokoj razini kao u prethodnoj utakmici jer bez nekolicine visokih igrača bilo je jasno da će Zadar dominirati u skoku i unutarnjoj igri. Na žalost, nije se desilo, a nije se moglo pritiskati domaćine ni nekim jakim ritmom jer Josip Sesar ostao je na samo 7 raspoloživih igrača i jednom junioru. Eventualno da je ušao poneki otvoreni šut više moglo se zakomplicirati situaciju u završnici.  Međutim, Zadar je prekvalitetna momčad s nekoliko povremenih reprezentativaca i nekoliko stranaca da bi se u ovakvoj situacijo moglo preko njega do finala. U svakom slučaju čestitke našim igračima na još jednoj velikoj borbi.

Zadrani idu u finale gdje će se igrati dalmatinski derbi jer na drugoj strani čeka ih ekipa Splita.

Veljko Mršić, trener Zadra:

“Čestitao bi svojim igračima na ostvarenom trećem cilju u sezoni. U finalu ćemo se potruditi da odigramo što bolje protiv Splita koji igra odlično u ovom trenutku. Osjetila se nervoza na početku ove utakmice, dosta otvorenih šuteva smo promašili, ali smo bili dobri u obrani. Kako je odmicalo prvo poluvrijeme podizali smo svoju prednost. Još bolje smo otvorili treću četvrtinu, otišli smo na 25 razlike. Ono što mi se ne sviđa je da smo u četvrtoj četvrtini imali 8 izgubljenih lopti, to moramo popraviti. Sada moramo biti deset dana maksimalno fokusirani, biti najbolji mogući suigrači, kako bi momčad bila što bolja.”

Domagoj Vuković, igrač Zadra:

“Čestitao bi ekipi Gorice na odličnoj borbi. S našim pristupom realno je da nisu imali šanse jer kad igramo na sto posto onda je teško protiv nas igrati. U Gorici smo bili sami krivi jer smo ušli u utakmicu s pristupom gdje smo mislili, lako ćemo. Danas smo u obrani stisli, dopustili smo im samo 30 poena u prvom poluvremenu. Čestitao bi svojim dečkima na ulasku u finale, idemo dalje, idemo se boriti sa Splitom.”

Josip Sesar, trener Gorice:

“Prvo četvrtinu smo dobro igrali, znali smo kako će Zadar igrati i znali smo da će biti tvrda i čvrsta utakmica. Pokušali smo se držati, ali nakon 15. minute smo pali u koncentraciji. Znali smo da će Zadar otvoriti drugo poluvrijeme još jače, to su i napravili. Mi nažalost nismo uspjeli odgovoriti, promašili smo neke otvorene šuteve. Naš šut za tri poena danas nije bio na nekoj razini na kojem treba biti. Mogu biti zadovoljan s našom sezonom. Ovim putem bi čestitao Zadru i Veljku Mršiću na sjajnoj sezoni do sada i želim im svu sreću u finalu.”

Ivan Majcunić, igrač Gorice:

“Čestitke Zadru na plasmanu u finale. Znamo da su bili apsolutni favoriti u ovom polufinalnom susretu, nitko nije očekivao da ćemo dobiti tu jednu utakmicu. Danas smo dali sve od sebe, u drugom poluvremenu Zadar je otišao na veću razliku i prelomio utakmicu. Nakon toga, nažalost nismo se uspjeli vratiti.”

U najtežim mogućim uvjetima Goričani su odigrali svoju najbolju sezonu, slijedi zasluženi odmor za igrače i trenere, a na stručnom timu je da počne slagati kockice za slijedeću sezonu.