Prijava

Vaša prijava

Iza Gorice najuspješnija sezona ikad


Share

Večeras košarkaši Splita i Zadra igraju četvrtu utakmicu finala doigravanja HT Premijer lige. Trenutni rezultat je 2:1 za ekipu Veljka Mršića koja je imala priliku trokorakom do naslova, ali Splićani su na domaćem parketu kroz produžetak došli do pobjede i vratili se u život.

Tako Goričani za sada ostaju jedina ekipa koja je u playoffu nadigrala Zadrane u regularnih 40 minuta. Iza Bikova je općenito najuspješnija sezona u povijesti kluba i to u izuzetno teškim okolnostima. Josip Sesar i ekipa su u nekoliko navrata morali trpiti izolacije zbog korone, a nakon toga nadoknađivati utakmice u ritmu svaki drugi dan. No, unatoč tome kao i brojnim ozljedama te političkim previranjima u Velikoj Gorici, košarkaši su odigrali sezonu na gornjoj granici svojih mogućnosti. U domaćem prvenstvu osvojeno je 4. mjesto s omjerom 24-9, u playoff se po prvi put ušlo s pozicije nositelja, a u prvom krugu dvokorakom je eliminirana ekipa Sonik Puntamike. Tek je 1. nositelj Zadar u polufinalu s 2-1 zaustavio ozljedama desetkovane Bikove.

U ABA 2 ligi Gorica je startala s 0-4 zbog propuštanja prvog balona radi COVID pozitivnih igrača. Međutim, unatoč ovom hendikepu Goričani su izbjegli playout, a kasnije finaliste ovog natjecanja (Studentski centar i SPARS) Goričani su mogli pobijediti da je ušla samo jedna lopta više. Sve u svemu bio je ovo odličan iskorak u regionalne i međunarodne vode u kojima su Bikovi prezentirali hrvatsku košarku kao jedini predstavnik i pri tom pokupili samo pohvale.

Gorica se u košarkaškom pogledu diže iz godine u godinu. Kontinuitet rada Josipa Sesara odlično se nadopunjuje radom sportskog direktora Ljube Prgometa i predsjednika Duška Radovića. S osloncem na igrače iz domaćeg podneblja i u okviru financijskih mogućnosti Gorica je postala poželjna destinacija za hrvatske košarkaše koji se ovdje mogu razvijati i napredovati.

Ne bude li sljedeće sezone ovolikih problema s koronom ili učestalih ozljeda nema sumnje da nas očekuje još jedna sjajna košarkaška godina. Nadajmo se ovaj put pred navijačima.