Prijava

Vaša prijava

Cvitković potpisao za Goricu!

[]

Novo pojačanje u redovima Bikova: Tomislav Cvitković potpisao na dvije godine

KK Gorica nastavlja s velikim ambicijama i u novoj sezoni. Nakon dvogodišnjeg ugovora s Uljarevićem, na dvije godine vjernosti Bikovima potpisao je i mladi (23 god.) Tomislav Cvitković.

Ovaj 206 cm visoki krilni igrač u prošloj sezoni branio je boje Sonik Puntamike i pri tom pružio zapažene igre uvrstivši se u TOP 10 strijelaca HT Premijer lige.

Naime, Cvitković je za prosječno 26,7 minuta na parketu bilježio 15,8 poena po susretu uz 55% preciznosti. Pri tom je bio uspješan i u skoku jer na kontu je imao 5,5 uhvaćenih lopti pod obručima pa će i u ovom segmentu biti značajno pojačanje za Sesarov stroj.

Drago mi je da mladi i potentni igrači prepoznaju KK Goricu kao klub u kojem njihova karijera može ići uzlaznom putanjom te da prepoznaju kvalitetan rad i ambiciju kluba. Cvitković je mladi igrač koji sigurno ima prostora za napredak i nadam se dobroj i kvalitetnoj suradnji” – riječi su glavnog stratega Gorice Josipa Sesara.

I Cvitković se raduje novoj suradnji i izazovima jer Gorica je ipak ambiciozniji klub od njegove bivše sredine: „Veselim se dolasku u Veliku Goricu, to je za mene prilika. S velikim nestrpljenjem čekam započeti trenirati s mojim novim suigračima i nositi dres ovog kluba. Želim donijeti puno pozitivnih stvari ekipi i nastojat ću da se svi zajedno, od igrača do zaposlenika kluba, veselimo iduće sezone. Nadam se da ću se brzo prilagoditi idejama na terenu fizički i psihički te donijeti kvalitetu ekipi. Velika Gorica mi se čini kao lijep grad, odradio sam dva tjedna treninga ovdje početkom 6. mjeseca. Od prvog trenutka sam se osjećao dobrodošao i svi su me srdačno dočekali. To je jedan od razloga zašto sam sretan što sam odabrao Goricu” – zaključio je Cvitković.

Sportski direktor Ljubo Prgomet neumorno radi na slaganju rostera za novu sezonu: Tomislava pratimo već duže vrijeme, a kontakt smo uspostavili početkom ove godine. Pokusali smo ga dovesti u zadnjem prijelaznom roku prošle sezone, međutim tada na žalost nije došlo do dogovora sa Sonikom. 

Sretni smo što smo s Tomislavom potpisali ugovor na 2 godine i ovim potpisom dokazujemo da mladi igrači prepoznaju  Goricu kao dobru sredinu za daljnji napredak u svojim karijerama. Ovo sve prati odličan rad trenera Sesara koji mlade igrače podiže na višu razinu. Nadamo se da će Tomislav nastaviti s dobrom igrom iz prošle sezone.”

Naravno, ovo nije kraj priče jer Goričani spremaju još novih iznenađenja…

 

The post Cvitković potpisao za Goricu! appeared first on Košarkaški klub Gorica.