Prijava

Vaša prijava

Zadar novi prvak Hrvatske!

[]

 

Čestitke Zadru na 3. tituli prvaka Hrvatske!

 

Zadar je prvak Hrvatske u košarci! Nakon 2005. i 2008. Zadrani su stigli do trećeg naslova prvaka na kojeg su čekali dugih 13 godina, još od 2008. kada su upravo protiv Splita slavili također 3-2.

U majstorici ovosezonskog finala doigravanja Zadar je bio bolji od Splita 84-57.

Splićani su prvi i jedini naslov prvaka osvojili 2003. godine. Ove su stigli do svog sedmog finala, ali do trofeja ipak ne. Podsjetimo, Zadar je i u finalu Kupa Krešimira Ćosića ove sezone bio bolji od Splita te je treći puta u povijesti u jednoj sezoni osvojio dva trofeja. Prvi puta je to bilo 2003. godine kada su pod vodstvom Danijela Jusupa osvojeni Kup i ABA liga. Drugi puta Rudolf Jugo je 2005. odveo Zadar do naslova prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa. Veljko Mršić je 13 godina kasnije ponovio njegov uspjeh.

Na prisutnost bučnih navijača na tribinama Zadrani su se prilagođavali nešto duže, no vrlo brzo postao im je to vjetar u leđa. Splićani su preko Lukovića i Perkovića (trica) poveli 0-5. Uslijedio je zadarski udar, velika serija 14-2 u kojoj su posebno značajne za domaće bile dvije povezane trice Cartera i Jordana. S tih je +7 (14-7) Zadar lakše kontrolirao rezultat.

Već na početku druge četvrtine, nakon druge trice Antonija Jordana,  prednost domaćina je postala dvoznamenkasta (20-9). Ubacio je zadarski Riječanin još dvije trice za +15 u 15. minuti igre, samo dvije i pol minute kasnije nakon pet povezanih poena Dominika Mavre i polaganjem Onuakua pod prekršajem na asistenciju Cartera bilo je ogromnih +20 za Zadar (41-21).

Tko drugi nego Roko Ukić ubačajem uz prekršaj Mavre zaustavlja zadarski nalet i samo zahvaljujući njemu na poluvremenu je bilo okruglih +20 za Zadrane (49-29), a moglo je i više.

U prvih 20 minuta apsolutnu dominaciju je pokazao fantastični Chinanu Onuaku koji je uz 15 poena imao i 8 skokova i umalo već tada dosegnuo double-double učinak.

Tri minute se čekalo na prve poene u trećoj četvrtini. Led je probio šuterski raspoloženi Jordano svojom petom tricom. U sljedećem napadu stavio je i šestu za ogromnu zadarsku prednost 55-31. Utakmica je tu bila zaključena, a u privođenju kraju Zadar je letio i do +34 (84-50). U samoj završnici Split je iskoristio lagano opuštanje i početak slavlja domaćina te se približio do konačnih 84-57.

Zadar je večeras imao tri heroja. Antonio Jordano je zabio 22 poena (sedam trica i jedno slobodno bacanje) , Chinanu Onuaku 19 poena uz 15 skokova (!!!), a MVP finalne serije Dominik Mavra 11 poena uz 5 asistencija. Kod Splita valja istaknuti neumornog Roka Ukića koji je postigao 18 poena.

The post Zadar novi prvak Hrvatske! appeared first on Košarkaški klub Gorica.