Prijava

Vaša prijava

SENIORI OTVARAJU PRVENSTVO GOSTOVANJEM U ŠIBENIKU

[]

Košarkaši Gorice u 1. kolu HT Premijer lige gostuju na Draženovom Baldekinu protiv ekipe Šibenke

Nakon dugog iščekivanja i pripremnog perioda, ovaj vikend napokon startaju utakmice HT Premijer lige. Bikove na otvaranju sezone očekuje teško gostavanje u Šibeniku protiv ekipe koja će zajedno s Goricom sudjelovati i u Alpe Adra Cupu.

Šibenka ima novog/starog trenera Damira Milačića i bitno izmijenjen roster u odnosu na prošlu sezonu. Nema više dva najbolja strijelca lige iz prošle sezone Mikovića i Freemana kao ni Širka i Šarića. Međutim, u klub se vratio provjereni domaći centar Pavao Paić, a pristigli su još Patrik Jambrović iz Zaboka, Bruno Rebić iz Alkara te Adnan Arslanagić iz Škrljeva.

I glavni strateg Gorice – Josip Sesar – morao je ukomponirati nekoliko novih igrača u svoj sustav (Cvitković, Majić, Konjević, Cinac), a u subotu ćemo vidjeti tko je bio uspješniji: “Šibenka je jedna kvalitetna momčad koja ima spoj mladosti i iskustva. Dobili su novog trenera i trebat će im vremena za uigravanje isto kao i nama. Mi smo dobro radili zadnji tjedan, a svi igrači su nam se oporavili. Idemo u Šibenik spremni, željni košarke i željni da prvenstvo napokon krene. Što se tiče same utakmice i rezultata teško je i s moje strane i sa strane trenera Šibenke prognozirati u kojem smjeru će utakmica ići jer dosta je novih igrača s obje strane. U svakom slučaju čeka nas zanimljiva utakmica, idemo odigrati muški i nadam se dobrim vijestima” – zaključio je Sesar.

Marko Baković jedan je od najdugovječnijih igrača u redovima Bikova i vrlo važan kotačić u Sesarovom stroju. Ove sezone pokrivat će pozicije četiri i pet, a popularni Baka se nada prvoj pobjedi: “Šibenik je promijenio nekolicinu igrača koji su im bili nositelji igre u prošloj sezoni, a imaju i novog trenera. Mi također imamo nekoliko novih igrača, a gostovanje u Šibeniku je uvijek samo po sebi nezgodno jer to je oduvijek vruć teren. Mi smo se maksimalno pripremili na najbolji mogući način za predstojeću utakmicu. Trebamo odigrati timski, skupiti glave i pokušati izboriti prvu prvenstvenu pobjedu koja bi nam jako puno značila na otvaranju nove sezone” – riječi su centra Gorice koji svake sezone oduševljava publiku atraktivnim alleyoop zakucavanjima.

Utakmica je na rasporedu u subotu 18. rujna s početkom u 17 sati, a prijenos je omogućen putem HKS TV-a.

The post SENIORI OTVARAJU PRVENSTVO GOSTOVANJEM U ŠIBENIKU appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike