Prijava

Vaša prijava

BIKOVI DOČEKUJU ALKARE

[]

Košarkaši Gorice u 2. kolu HT Premijer lige traže nove bodove na domaćem parketu protiv Alkara iz Sinja

 

U 2. kolu HT Premijer lige Gorica se sastaje s ekipom Alkara iz Sinja. Poslije pobjede na Baldekinu protiv Šibenke Bikovi će nastojati da pobjedom potvrde vrijedne gostujuće bodove i da još jednu sezonu otvore s dvije vezane pobjede. 

Ukoliko je postojala bojazan da je odlaskom nekolicine igrača Gorica slabija nego prošle sezone prva utakmica otklonila je sve sumnje. Sesarov stroj i dalje prikazuje atraktivnu i prepoznatljivu košarku, a novopridošli igrači brzo su se uklopili u sustav. Igrači se ne natječu tko će ispaliti najviše lopti nego se uigranim kretnjama uvijek traži onaj tko ima najbolju poziciju za poentiranje. 

 

Čini se da je Josip Sesar i ove sezone posložio vrlo kompetitivnu ekipu koja će biti favorit u većini domaćih utakmica: “Alkar stiže s novim trenerom i dosta izmijenjenim rosterom u odnosu na prošle sezone. Dosta je novih igrača i stvarno imaju širok roster s 10 ili 11 igrača koji mogu igrati. Treba reći da su to mladi igrači i sigurno će im trebati vremena za uigravanje. Mi imamo svoj neki ritam, krenuli smo s utakmicama i čekaju nas 3 utakmice u sljedećih tjedan dana. Moramo to odraditi na pravi način i pripremamo se za svaku utakmicu jednako. Na domaćem parketu smo favoriti, međutim moramo to pokazati svojim stavom i postavljanjem pred samu utakmicu. Dokle će nas to dovesti to ćemo vidjeti. Mislim da imamo dosta dobru momčad, nismo imali nikakvih problema, svi smo zdravi  i jedva čekamo da utakmica krene” – zaključio je glavni strateg Goričana.

 

Dino Cinac novi je igrač u redovima Gorice, ali čini se da je vrlo brzo usvojio glavne trenerske postulate. U prvoj utakmici protiv Šibenke bio je jedan od najboljih pojedinaca na terenu i za samo 16 minuta provedenih u igri postigao je 11 poena i ubilježio 4 skoka. Dino smatra da je Gorica favorit, ali i da Alkar ima svoje adute: “Spremamo se za utakmicu, ali gledamo najviše  na nas i na našu igru. Malo smo pripremnih utakmica odigrali i sad se kroz prvih nekoliko kola uvađamo u ono što trener traži od nas. Mi smo kod kuće favoriti i mislim da svakako moramo igrati na pobjedu, tako se postaviti i ne dovoditi to u pitanje. Što se tiče Alkara to je jedna mlada i borbena ekipa. Zasigurno najveća opasnost bit će nam Dominic Gilbert Duje Putnik koji su u dobroj formi i njih moramonekak  zaustaviti” – riječi su ovog snažnog krila. 

Utakmica je na rasporedu u subotu 25. rujna s početkom u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.  

Zbog tehničkih uvjeta vezanih uz epidemiološke odrede za prve dvije domaće utakmice sezone KK Gorica – 25.9. prvu domaću utakmicu HT-Premijer lige i 28.9. prvu domaću utakmicu Alpe Adria Kupa, neće biti slobodne prodaje ulaznica, a broj posjetitelja u dvorani bit će strogo ograničen. Zahvaljujemo na razumijevanju. Čim se stvore tehnički uvjeti za veći broj gledatelja i potpuno poštivanje propisanih sigurnosnih i epidemioloških mjera, bit će otvorena i slobodna prodaja ulaznica za buduće utakmice. Utakmice HT-Premijer lige mogu se pratiti putem HKS TV-a 

 

 

 

The post BIKOVI DOČEKUJU ALKARE appeared first on Košarkaški klub Gorica.