Prijava

Vaša prijava

Dvije pobjede u prva dva kola

[]

Sinjski Alkar pružio je odličan otpor, ali Goričani su radili razliku kad god je zagustilo

Košarkaši Gorice još jednu sezonu započeli su na najbolji mogući način i upisali dvije pobjede u prva dva kola. Nakon Šibenke pao je i sinjski Alkar, nešto teže nego što je bilo očekivano, ali ipak uvjerljivo. Prvih 15 minuta proteklo je u izjednačenoj borbi, a zatim se Gorica počela rezultatski odvajati. Sredinom treće četvrtine na semaforu je bilo +21, ali Sinjani su iskoristili opuštanje Bikova i vratili utakmicu u egal. Igrači Josipa Sesara tada su se uozbiljili, podigli nivo igre za dvije razine više i zaključili utakmicu s velikih 17 razlike (90:73).

I Sesar je svjestan da je igra Gorice danas imala uspone i padove: „Bez obzira na rezultat koji je na kraju bio, mislim 17 razlike, bila je ovo teška i zahtjevna utakmica protiv mlade momčadi Alkara koja je u radnom dijelu napravila odličan posao. Danas smo tri puta morali utakmicu pobjeđivati. Tri puta smo napravili neku razliku, a oni su se vraćali. Imamo još puno posla ispred nas. Ovih pet, šest novih igrača koji su došli moraju se što prije uklopiti u sustav da bi nam svima bilo lakše. Međutim, nakon utakmice nema potrebe za načim žaliti, treba pustiti da sve prođe jer u utorak nas čeka nova utakmica i okrećemo se Alpe Adria Cupu” – zaključio je gorički trener na kraju.

Davor Konjević novopridošli je igrač Gorice, a već u drugom svom nastupu prikazao je odličnu igru ubilježivši 16 poena, 3 skoka, 2 asistencije i čak 5 ukradenih lopti: „Utakmica je na kraju ispala malo teža od očekivanog. Kao što nam je trener rekao sad u svlačionici – tri puta smo je morali dobiti. Mislim da smo im s nekim našim glupim greškama dozvolili da se vraćaju u utakmicu. Sigurno je naša greška da nismo drugo poluvrijeme malo lakše igrali i s puno većim rasterećenjem priveli utakmicu kraju” – mišljenja je ovaj all-round igrač Gorice.

Sljedeću utakmicu Bikovi igraju u utorak kada debitiraju u Alpe Adria Cupu protiv ekipe Spišski Rytieri iz Slovačke.

  

The post Dvije pobjede u prva dva kola appeared first on Košarkaški klub Gorica.