Prijava

Vaša prijava

Na otvaranju Alpe Adria Cupa protiv prvaka Slovačke

[]

Gorica će ove sezone debitirati u Alpe Adria Cupu protiv prvaka Slovačke ekipe Spišski Rytieri

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog nastupa u ABA 2 ligi uprava Gorice odlučila se za dodatni međunarodni iskorak. Ove godine Bikovi će nastupiti u prestižnom Alpe Adria Cupu koji obuhvaća timove iz nekoliko zemalja srednje Europe (Poljska, Češka, Slovačka, Austrija, Slovenija i Hrvatska).

Osim košarkaškog značaja ovo natjecanje za Goricu i ostale hrvatske klubove (Šibenka i Adria Oil Škrljevo) ima i turističku komponentu jer upravo su nabrojane zemlje najvažnija emitivna tržišta za hrvatski turizam.

Osim toga pregovara se i o vertikalnoj prohodnosti ovog natjecanja prema drugim europskim natjecanjima što je dodatni začin cijeloj priči.

Prvi protivnik Gorice bit će prvak Slovačke koji dolazi iz Spišske Nove Vesi kako se nekada i zvao klub. 2020. godine promijenili su ime u Vitezove (Rytieri) i odmah osvojili slovačko prvenstvo. Osim ovog pehara u svojoj vitrini imaju i 2 slovačka kupa što je veliki doseg za relativno mladi klub koji nije još ni punoljetan (osnovan 2004. god.).

Okosnicu momčadi čini nekoliko internacionalaca i par slovačkih reprezentativaca tako da je riječ o izuzetno snažnom protivniku.

Najveća opasnost stizat će nam od dva Amerikanca (Dennis i Dressler) te tri srpska košarkaša (Stevanović, Lužaić i Gavrilović).

Vitezovi su već odigrali jednu utakmicu u ovom natjecanju. Također su gostovali i to u Poljskoj protiv Dabrowe Gornicze gdje su poraženi tek u finišu utakmice rezultatom 93:85 i sigurno će tražiti iskupljenje protiv Gorice.

Bikovi kreću u novu međunarodnu avanturu osokoljeni s dvije pobjede u domaćem prvenstvu (Šibenka i Alkar) i sigurno će prezentirati hrvatsku košarku na najbolji mogući način.

Trener Josip Sesar ima sve igrače na dispoziciji, ali samo par dana za uigravanje jer utakmica je na rasporedu već u utorak 28. rujna s početkom u 18 sati, a igra se u Gradskoj sportskoj dvorani.


Izjava trenera Josipa Sesara:

Kreće novo natjecanje Alpe Adria Cup; gdje je već odigrano jedno kolo u našoj grupi u Poljskoj, a ekipa iz Poljske pobijedila sa 8 razlike našeg protivnika. Spremamo se za utakmicu prema pripremljenom skautingu iako imamo težak raspored sa 3 utakmice u 7 dana.
Spišski je dobra momčad sa nekoliko stranaca i ostatkom domaćih slovačkih igrača. Prema pripremi imamo svoju šansu u toj utakmici iako je to prva međunarodna utakmica za sve nas i trebamo se dobro pripremiti te odigrati bolje nego protiv Alkara kako bi došli do pobjede.”

Izjava igrača Marka Bakovića:

U utorak igramo prvu utakmicu sa ekipom iz Slovačke u Alpe Adria Cupu gdje se želimo isprobati na drugom međunarodnom tržištu. Spišski je dobra ekipa i bit će zanimljiva utakmica.

Cijelo natjecanje je teško unaprijed predvidjeti nakon godinu dana pauze , ima mnogo dobrih momčadi, gdje svaka ekipa može svakoga pobijediti. Između utakmica se igra domaće prvenstvo, ali idemo utakmicu po utakmicu i pokušati što više susreta pobijediti kako bi prošli u sljedeći krug.”

Zbog tehničkih uvjeta vezanih uz epidemiološke odredbe za prvu domaću utakmicu Alpe Adria Kupa neće biti slobodne prodaje ulaznica, a broj posjetitelja u dvorani bit će strogo ograničen. Zahvaljujemo na razumijevanju. Čim se stvore tehnički uvjeti za veći broj gledatelja i potpuno poštivanje propisanih sigurnosnih i epidemioloških mjera, bit će otvorena i slobodna prodaja ulaznica za buduće utakmice.

The post Na otvaranju Alpe Adria Cupa protiv prvaka Slovačke appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Tenin reprezentativni debi iz snova