Prijava

Vaša prijava

Fenomenalan debi u Alpe Adria Kupu

[]

Prvak Slovačke pružio je odličan otpor, ali samo u 1. četvrtini. Ostatak utakmice pripao je Gorici

Košarkaši Gorice senzacionalno su započeli svoju međunarodnu avanturu u Alpe Adria Cupu. Rezultatom 93:69 savladali su prvaka Slovačke ekipu Spišski Rytieri.

Međutim, nije sve počelo tako idilično. U prvih pet minuta gledali smo ujednačenu košarku, a ekipe su se izmjenjivale u vodstvu. U 5. minuti Cvitković postiže koš za 11:9, ali nakon toga Batka veže nekoliko ubačaja za seriju gostiju 8:0 i rezultat je preokrenut na 11:17. Baković polaganjem prekida seriju, a igrači Josipa Sesara konsolidiraju redove i na mali odmor odlazi se s prednošću gostiju 18:20.

Drugu četvrtinu košem otvara Konjević, a zatim Mašić i Savić ubacaju svaki po pet poena i Gorica dolazi do vodstva 30:23.

U 15. minuti Mašić još jednom tricom podiže prednost na dvoznamenkastu razliku (35:25) i Sesarov stroj prodisao je punim plućima. Do kraja poluvremena prednost Bikova se povećava i na veliki odmor se odlazi s rezultatom 45:31.

Drugo poluvrijeme koš gostiju zatrpavaju Kalajžić i Cinac za seriju 9:2 i Gorica odlazi na više od 20 koševa prednosti (54:33).

Ovime je utakmica bila prelomljena, a otpor gostiju skršen. U 33. minuti Kalajžić tricom podiže na 30 razlike (73:43) i do kraja susreta gosti samo kozmetički popravljaju rezultat za konačnih 93:69.

Bila je ovo sjajna uvertira domaćih u Alpe Adria Cupu i predstavljanje Gorice na međunarodnoj sceni kakvo smo samo mogli priželjkivati.

Bikove je danas predvodio Mate Kalajžić sa 16 poena, 5 skokova i 8 asistencija. Njemu uz bok bio je Marko Baković s 15 koševa. Izvrstan je bio i Emil Savić s 13 koševa te Dino Cinac s 11 poena. Goričkim orkestrom nadahnuto je dirigirao Borna Kapusta s 13 asistencija. Minute je dobio i mladi Stipe Sokol koji je za 9 minuta upisao 6 koševa bez promašaja.

U redovima gostiju najveći otpor pružao je Michal Batka s 20 koševa i 5 skokova, a najboljeg pomagača imao je u Ivanu Gavriloviću s 13 poena.

   

The post Fenomenalan debi u Alpe Adria Kupu appeared first on Košarkaški klub Gorica.