Prijava

Vaša prijava

Sesar: “Iskoristili smo njihove nedostatke”

[]

Bikovi su išli i do +35 koševa razlike protiv prvaka Slovačke

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog izlaska u regionalne košarkaške vode (ABA 2 liga) košarkaši Gorice ove godine učinili su novi iskorak. Nastupom u Alpe Adria Kupu Gorica je zakoračila u međunarodna iskušenja i izvan regije.

Ako se po jutru dan poznaje ovo bi mogao biti pun pogodak za velikogoričku košarku jer u svom prvom nastupu Bikovi su u potpunosti nadigrali prvaka Slovačke, ekipu Spišski Rytieri iz Spišske Nove Vasi.

Konačni rezultat 93:69 mogao je biti i uvjerljiviji jer Gorica je u jednom trenutku imala i ogromnih +35 na semaforu.

Gosti su se odlično držali u prvoj četvrtini koju su dobili 18:20, ali s 8 igrača u rosteru nisu imali izgleda u susretu visokog tempa kojeg je nametnuo gorički strateg Josip Sesar. Kako je utakmica odmicala kombinatorika i kolektivna igra domaćih igrača sve je više dolazila do izražaja. O tome najbolje svjedoči čak 26 asistencija (13 Kapusta i 8 Kalajžić) te čak 55 poena igrača s klupe.

Šteta što je broj gledatelja još uvijek ograničen jer Bikovi i ove godine igraju atraktivnu košarku koja privlači publiku u dvorane.

‘Mislim da smo odigrali jednu jako dobru utakmicu. Nismo imali puno saznanja i njihovih utakmica kako bi napravili opširniju pripremu. Tijekom utakmice smo tražili njihove nedostatke i sve smo ih dobro iskoristili. U zadnjoj četvrtini se igralo s velikim brojem poena. Mogu biti zadovoljan i čestitam dečkima na pobjedi’‘ – riječi su Josipa Sesara nakon utakmice.

U redovima Gorice nikad se ne zna tko će biti najbolji strijelac. Kolektiv uvijek izbaci nekog drugog i protivnicima to često radi probleme jer ne znaju na koga se fokusirati. Ovaj puta posebno se istaknuo Mate Kalajžić koji je završio susret sa 16 poena, 8 asistencija i 5 skokova:
Prva europska utakmica, ušli smo sporije na početku, ali smo vidjeli da možemo igrati s njima kao i sa svima u hrvatskom prvenstvu. Nadam se da ćemo ovako odigrati i u sljedećim utakmicama” – jezgrovit je bio gorički razigravač.

Treneru gostujuće ekipe Štefanu Sviteku nije preostalo ništa drugo nego čestitati boljemu: ”Čestitam domaćoj ekipi, koja nam je pokazala kako se igra moderna i brza košarka. Nismo igrali dobro, osim prve četvrtine i kraja utakmice kada je već sve bilo odlučeno. Moramo se vratiti nakon ovog poraza i naučiti nešto na greškama kako bi u budućnosti igrali bolje.”

Unatoč sjajnom ulasku u Alpe Adria Kup za Goričane nema odmora jer u petak ih već čeka teško gostovanje protiv Cibone u 3. kolu HT Premijer lige.

  

The post Sesar: “Iskoristili smo njihove nedostatke” appeared first on Košarkaški klub Gorica.