Prijava

Vaša prijava

Cibona i Gorica u petak na Arenasportu

[]

Nakon 3 uvodne pobjede u HT Premijer ligi i Alpe Adria Kupu Bikove očekuje najteže iskušenje

U 3. kolu HT Premijer lige Goričani odlaze na gostovanje kod protivnika koji ih je u prošloj sezoni pobijedio sva tri puta. Cibona je u novu sezonu ušla s vrlo mladom i potentnom ekipom prezentirajući košarku koja je podsjetila na najslavnije dane ovog kluba. Pogotovo se to odnosi na gostujuću pobjedu u ABA ligi protiv Mornara iz Bara kada su Prkačin, Gnjidić, Gegić, Branković i ostali mladići igrali kao u transu. Međutim, uslijedilo je otrežnjenje u Splitu i sada će ekipa Vladimira Jovanovića tražiti iskupljenje na domaćem parketu.

Goričani pod toranj stižu neopterećeni, ali s nagomilanim samopouzdanjem nakon dvije pobjede u domaćem prvenstvu (Alkar i Šibenka) i jedne u Alpe Adria Kupu (Spišski Rytieri). Dakle, zasigurno nas očekuje zanimljiva utakmica u kojoj je Cibona favorit, ali i Gorica će tražiti svoju priliku.

Emil Savić odigrao je odličnu utakmicu protiv prvaka Slovačke u kojoj je postigao 13 poena za samo 17 minuta igre promašivši samo jedan šut i s optimizmom dočekuje derbi kola: „Čeka nas dosta zahtjevna utakmica protiv dobro nam poznatog protivnika. Igrali smo egal pripremnu utakmicu s njima, ali pokazali su na početku sezone i u ABA ligi da je to sada druga ekipa. Mlada su momčad agresivna na obje strane terena i morat ćemo biti na najvišem nivou ako želimo imati šanse za pobjedu. Dobra utakmica i pobjeda protiv slovačkog prvaka u Alpe Adria Kupu zasigurno nam je podigla samopouzdanje i spremni smo odigrati čvrstu utakmicu protiv Cibone” – izjavio je krilni igrač Bikova.

Josip Sesar može biti zadovoljan kako mu ekipa izgleda na početku sezone, ali ovo će biti potpuno drukčija utakmica: „Očekuje nas jedna teška utakmica protiv Cibone koja je uz Zadar prvi favorit prvenstva. Oni imaju više dana za odmor i pripremu te utakmice jer mi smo u jednom napornom ritmu u kojem igramo treću utakmicu u 7 dana. Međutim, šta je tu je, moramo se dobro pripremiti. Dan prije utakmice imamo još završni trening gdje ćemo postaviti neke taktičke varijante. Već smo s njima ig    rali, znamo što nas očekuje i znamo na koji način igraju. Pokušat ćemo se što bolje pripremiti i odigrati jednu dobru utakmicu” – zaključio je Sesar.

Utakmica se igra u petak 1. listopada s početkom u 20 sati u Košarkaškom centru „Dražen Petrović”. Početak je u 20 sati, a TV prijenos je na Arenasportu 1.

The post Cibona i Gorica u petak na Arenasportu appeared first on Košarkaški klub Gorica.