Prijava

Vaša prijava

Splićani tricama do pobjede

[]

FOTO: IVICA ČAVKA/KK SPLIT

Domaćin je šutirao tricu s impozantnih 64% preciznosti i tako stvorio razliku koja ga je dovela do pobjede

U 4. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras na Gripama ekipe Splita i Gorice, a uvjerljivu pobjedu izborio je domaćin pobijedivši 88:72.

Gorica je otvorila utakmicu košem Majića i u prvih nekoliko minuta gledali smo izjednačenu košarku, a ekipe su se izmjenjivale u vodstvu.

U 9. minuti slobodnim bacanjima Bakovića Bikovi dolaze do vodstva 19:20. Međutim, u finišu prve dionice Mclean i Perković tricama pokreću seriju splitskih Žutih koja će se protegnuti i na drugu četvrtinu. Kanonadi dalekometnih ubačaja pridružit će se i Barič te u 15. minuti na semaforu stoji 45:26.

Sesar zove minutu odmora nakon koje kreće serija Gorice 10:0 i nakon koševa Kalajžića rezultat je podnošljivih 45:36. No, opet se tricom ukazuje Perković i domaćini do poluvremena održavaju dvoznamenkastu prednost (50:40).

Početkom nastavka Goričani se drže do 54:44, ali tada Ukić, Barič i Perković tricama rade seriju 12:0 i prednost domaćih raste na 66:44. U tim trenucima činilo se da u košarci ne postoji ništa lakše nego li zabiti koš s perimetra jer postotak trice kod domaćih iznosio je nestvarnih 75%.

Međutim, bilo je jasno da ne mogu držati takvu preciznost u nedogled. Igrači Josipa Sesara nisu se predavali nego su podigli nivo obrane i malo po malo grickali prednost Splićana. U 35. minuti ukazala se i nada. Poslije trice Bakovića Bikovi se spuštaju na samo -9 (76:67). Dobra obrana donosi nam još dvije prilike da eventualnom tricom dođemo unutar dva posjeda. Na žalost, prilika za neizvjesnom završnicom nije realizirana i domaćini rutinski privode utakmicu kraju za konačnih 88:72.

Domaćine je predvodio Nejc Barič sa 17 poena, 5 asistencija i 4 skoka. Njemu uz bok bili su Toni Perković i Michael Mclean s 15 poena, a ova tri igrača kombinirano su gađali tricu 11 od 15 (73,3%).

U redovima Gorice najefikasniji su bili Marko Baković i Mate Kalajžić sa 17 poena s tim da je Kalajžić ubilježio i 8 asistencija. Tomislav Cvitković postigao je 14 koševa, a Ivan Tvrtko Majić zaustavio se na 10 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Mate Kalajžić vukao je koliko je mogao, ali nije bilo dovoljno protiv raspoloženih domaćih strijelaca: Na žalost, kao da nismo došli na utakmicu. Kasno smo se sjetili da trebamo nešto odigrati. Kad smo imali priliku bilo je već kasno. Na 8 razlike nestalo je kisika ovima što su već igrali 30 minuta. Šteta. Trebamo se trgnuti jer već u srijedu igramo protiv Sonika. Moramo pobijediti da se vratimo u pobjednički ritam. Mislim da možemo više od ovoga. Nismo se još pronašli i moramo se početi uigravati kako na treningu tako i na utakmicama da  se više ne ponavljaju ovakvi porazi. Kad imamo priliku da se vratimo onda da se i vratimo, a ne da u busu pričamo kako smo se mogli vratiti”.

Mate je prokomentirao i svoje dobre partije u posljednje vrijeme: „Ove godine se osjećam odlično, zdrav sam, spojio sam neki kontinuitet. Nadam se da ću tako i nastaviti” – zaključio je Kalajžić.

Josip Sesar čestitao je Splitu na zasluženoj pobjedi : Iskreno ne znam što bih iskomentirao. Kad jedna momčad ima sredinom treće četvrtine 72% uspješnosti za tri poena to znači da nam je obrana bila katastrofalna. Mislim da smo utakmicu izgubili još sredinom druge četvrtine upravo zbog te naše mekoće u igri i naše slabe agresivnosti na loptu. Mislim da je to presudilo i u ovoj utakmici i u onoj prethodnoj protiv Cibone

Gorica se dobro držala do pred kraj prve četvrtine i rezultata 19:20: „Nismo se uopće držali, to je bilo prividno. To je bilo neko magijanje promjenama obrane kojima sam pokušao razbijati ritam Splitu. Međutim, kad su oni počeli preuzimati nismo se najbolje adaptirali na to i oni su otišli na veliku razliku, a mi se nismo više mogli vratiti”.

Svejedno, Gorica se uspjela spustiti na 8 razlike dvije i pol minute prije kraja (77:69) bez obzira na sjajan šut Splita za tri poena: „Imali smo situaciju gdje je Mate šutnuo. Dogovorili smo da on na centralnom picku šutne, no promašio je kao i ono polaganje poslije toga. Međutim, mislim da je Matina zasluga što nismo otišli na -30 ili -40 jer odigrao je jednu sjajnu utakmicu. Mislim da je jako napredovao u protekle dvije godine u Gorici i da iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Jedini on danas zaslužuje prolaznu ocjenu.” – mišljenja je trener Goričana.

Gorici je ovo drugi gostujući poraz za redom i sada je na omjeru 2-2. Međutim, treba napomenuti kako su i Cibona i Split imali nevjerojatne šuterske večeri, a obrana Bikova nije nalazila lijek za spriječiti ih.

 
  
 

The post Splićani tricama do pobjede appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Opremimo našu knjižnicu zajedno - 2021.