Prijava

Vaša prijava

Gorica izdominirala Puntamičane

[]

Jučerašnjom pobjedom protiv Sonik Puntamike (88:70) košarkaši Gorice vratili su mir u svoje redove. Porazi na gostovanjima kod  Cibone i Splita nisu bili ugodni, ali protiv ovako renomiranih protivnika nije se moglo pogotovo s obzirom da su imali izuzetno visoke postotke za tricu kakve će rijetko ponoviti. Sonik je u prošlom kolu vodio protiv Cibone do zadnje sekunde pa su domaći igrači od prve minute krenuli silovito i nametnuli svoj ritam.

Bikove je jučer opet krasila pametna, atraktivna i kolektivna igra. Napokon je ostvarena kontrola u skoku, a u napadu su sjevale kontre, trice, alleyoopovi i dobra selekcija šuta. U petoj prvenstvenoj utakmici Gorica je dobila i četvrtog najboljeg strijelca. Poslije Kalajžića, Bakovića i Cinca ovaj puta zabljesnuo je Karlo Uljarević. S 18 koševa za 18 minuta uz visoku realizaciju kako za 2 tako i za 3 poena Ulja je predvodio svoju ekipu do pobjede. U tome i leži velika snaga Sesarovog stroja jer protivnik nikad ne zna kojeg će igrača promovirati kolektivna igra kakva se njeguje u Gorici. Pobjeda Gorice bila je neupitna još od kraja prve četvrtine kada domaćin odlazi na dvoznamenkastu prednost koja se do pred kraj utakmice samo povećavala.

U finišu utakmice priliku su dobile i mlade snage Sokol i Miloloža, a Sokol se ponovo upisao i među strijelce.
Gorica je sada na omjeru 3-2, a sljedeću utakmicu igra u subotu protiv Zaboka. Pobjeda na ovom gostovanju potvrdila bi da će Bikovi i ove godine krojiti vrh tablice pa nema sumnje da će Sesar i stručni stožer pripremiti utakmicu na adekvatan način.

 

 
 

 

The post Gorica izdominirala Puntamičane appeared first on Košarkaški klub Gorica.