Prijava

Vaša prijava

U srijedu po još jednu pobjedu u Alpe Adria Kupu

[]

U 2. nastupu u Alpe Adria Kupu Bikovi dočekuju deseterostrukog prvaka Austrije – ekipu IMMOunited Dukes iz Klosterneuburga

Poslije dvije vezane pobjede u domaćem prvenstvu (Sonik i Zabok) košarkaše Gorice očekuju novi izazovi u Alpe Adria Kupu. U 1. kolu skupine C Goričani su svladali aktualnog prvaka Slovačke, a sada im u goste stiže ekipa koja je deset puta osvajala austrijsko prvenstvo. BK IMMOunited Dukes dolaze iz Klosterneuburga, gradića od 25 000 stanovnika koji se nalazi par kilometara od Beča, baš koliko je Velika Gorica udaljena od Zagreba. U 80-im godinama prošlog stoljeća bili su 8 puta prvaci Austrije za redom, a najuspješnija godina bila im je 2012. Tada su osim prvenstva osvojili i austrijski Kup te Superkup.

Današnja ekipa mješavina je nekoliko domaćih i stranih igrača, a po mrežicu Bikova najopasniji će biti američko krilo James Murray-Boyles te austrijski reprezentativac Valentin Bauer. Austrijanci u Alpe Adria Kupu imaju dvije odigrane utakmice do sada, obje na domaćem terenu. U prvoj su pobijedili Dabrowu Gorniczu iz Poljske, a u drugoj su izgubili od slovačkog prvaka Spišskih Vitezova.

Tomislav Cvitković, pojačanje koje je pristiglo ove sezone iz Sonika, prikazuje sve uvjerljivije igre u dresu Bikova. U prošlom je kolu protiv Zaboka za samo 14 minuta provedenih na parketu postigao 12 poena uz samo 1 promašaj iz igre. Njegovi koševi s kraja prve i početka druge četvrtine bili su ključni u rezultatskom odvajanju Gorice. Tomislav je najavio utakmicu: „Očekuje nas u srijedu utakmicu protiv Austrijanaca. Nakon dvije izgubljene utakmice u HT Premijer ligi sada smo se vratili na pobjedničke staze s dvije pobjede u zadnja dva kola. Pogotovo nam puno znači gostujuća pobjeda na inače teškom terenu u Zaboku. Podigli smo s tim atmosferu i samopouzdanje ekipe. Imali smo dan odmora nakon kojeg smo odmah krenuli pripremati se za utakmicu u srijedu. Mislim da ako se budemo držali dogovora nova dva boda ne bi trebala biti upitna pogtovo što igramo na domaćem terenu.”

Utakmica se igra u srijedu 20. listopada u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 18 sati.

Dolazak na utakmicu dozvoljen je navijačima s važećim digitalnim COVID potvrdama. Zabranjen je ulaz osobama s povišenom tjelesnom temperaturom (37,2°).

Ulaznice su besplatne te pozivamo sve navijače koji ispunjavaju epidemiološke uvjete da nam daju podršku s tribina.

The post U srijedu po još jednu pobjedu u Alpe Adria Kupu appeared first on Košarkaški klub Gorica.