Prijava

Vaša prijava

Derbi pripao gostima iz Škrljeva

[]

U ravnopravnoj i neizvjesnoj utakmici igrači Adria Oila u završnici su pogodili nekoliko teških šuteva i zasluženo došli do pobjede

U 7. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras dvije ekipe koje su započele prvenstvo s omjerom 4-2 i pretendiraju na ulazak u Ligu za prvaka. Na žalost,  bodove su odnijeli gosti.

Gorica je polaganjem Cinca povela 2:0, međutim vrlo agresivnom obranom te koševima raspoloženih Jelenkovića i Barnjaka gosti rade seriju 16:1 i dolaze do velikih 13 poena prednosti (3:16). U 7. minuti Adria Oil ima vodstvo od 14 poena (5:19) i to je najveća prednost koju će neka ekipa imati na ovoj utakmici. Naime, krajem prve i početkom druge četvrtine Bikovi su zaigrali puno angažiranije i napravili seriju 17:0 za vodstvo 22:19. Seriju domaćih s 4 vezana poena prekida Adway i gosti su opet poveli. Do kraja poluvremena ekipe su se stabilizirale i gledali smo dvoboj dvije podjednake ekipe, a na veliki odmor otišlo se s minimalnom prednošću Gorice 38:37.

U nastavku utakmice igra se koš za koš, a poslije polaganja i slobodnog bacanja Bakovića Gorica u 27. minuti vodi 50:46. Goričani nisu iskoristili momentum da još povećaju razliku i košarkaši Adria Oila polako su preuzimali kontrolu igre u svoje ruke. Na kraju 3. četvrtine Marinelli tricom vraća stvari na početak i u zadnjih 10 minuta ušlo se s rezultatom 55:55.

Početkom zadnje četvrtine gosti rade seriju 13:2 i poslije slobodnih bacanja Jelenkovića rezultat je 57:68. Igrači Josipa Sesara napokon su se uozbiljili i zaigrali s više energije te na 1:45 do kraja poslije trice Mašića stižu na samo -2 (73:75). Međutim, još jednu tešku tricu pogađa Marinelli, a poslije stepback ubačaja Jelenkovića gosti odlaze na +7 (73:80) i pobjednik je odlučen. Na kraju 78:84 i u potpunosti zaslužena pobjeda igrača Damira Rajkovića.

U redovima Gorice večeras je najefikasniji bio Marko Baković s 18 poena. Mate Kalajžić pridodao je 12, a Karlo Uljarević i Ante Mašić zaustavili su se na 10 poena.

Goste je predvodio dvojac Toni Jelenković (22 poena) i Josip Barnjak (21 poen), a dvoznamenkasti učinak imao je i Paolo Marinelli s 10 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA

  
 
 

The post Derbi pripao gostima iz Škrljeva appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Dan otvorenih vrata