Prijava

Vaša prijava

Zadar bolji za pola koša

[]

Gorica se hrabro suprotstavila favoriziranom domaćinu i umalo došla do senzacionalne pobjede

U 10. kolu HT Premijer lige sastali su se večeras u dvorani Krešimira Ćosića Zadar i Gorica, a minimalnu pobjedu izborio je Zadar pobijedivši 82:81.

Utakmicu su tricama otvorili Jordano i Mavra te su igrači Zadra poveli 6:0, Cinac je kratko uzvratio polaganjem, ali u 3. minuti već je bilo 10:2 na semaforu za igrače pod ravnanjem Vladimira Anzulovića. Srećom, Kalajžić je stavio tricu i Bikovi su uspostavili ravnotežu na terenu ne dozvoljavajući Zadranima da odu na dvoznamenkastu prednost. U samom finišu prve dionice Baković je vezao nekoliko poena i smanjio na 23:19, no četvrtinu je polaganjem zatvorio Drežnjak za 25:19 i ekipe su otišle na mali odmor.

Druga četvrtina u potpunosti je pripala Goričanima. Igrači Bože Radoša stisnuli su u obrani, a u napadu je Gorica vrtila svoje dobro uhodane akcije. Savić je tricom donio izjednačenje (27:27), a Baković tricom i prvo vodstvo (29:30). Poslije trice Mašića Gorica je otišla na visokih +8 (35:43), a poluvrijeme je zatvorio Bursać za 37:43.

Drugo poluvrijeme tricom otvara Vuković za približavanje na 40:43, ali Bikovi su ti koji kontroliraju događaje na terenu i poslije trice Uljarevića Gorica je ta koja prva ima dvoznamenkastu prednost (47:57). Na žalost, akumulirani umor stiže naše igrače i finiš treće četvrtine pripada domaćima koji serijom 14:3 opet prelaze u vodstvo (61:60).

U 31. minuti Drežnjak podiže vodstvo na 64:61, ali Bikovi su uporni i bore se za svaki posjed i svaku odbijenu loptu. Ovako borbena igra nagradila ih je značajnim vodstvom 72:77 i 74:79 na minutu i 50 sekundi do kraja.

Prijelomni trenutak desio se u sljedećem napadu domaćih kada Mavra pogađa prvo, a promašuje drugo bacanje, Bursać hvata loptu, a Junaković pogađa tricu za 78:79. Bilo je jasno da će finiš biti na jedan posjed, a u toj igri živaca s(p)retniji se pokazao Zadar. Naime, Carter poslije još jednog napadačkog skoka postavlja konačnih 82:81. Gorica je imala zadnji napad, ali Kapusta, vjerojatno i pod prekršajem, na žalost pogađa samo obruč.

Zadru ostaju bodovi, a Bikovima spoznaja da i u gostima mogu ravnopravno igrati s najjačim hrvatskim klubovima.

Domaće je predvodio Martin Junaković s 20 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Dario Drežnjak pridodao je 18 poena, a Justin Carter 18 poena i 7 skokova.

Kod Gorice je najefikasniji bio Marko Baković s 19 poena, Karlo Uljarević je pridodao 16 ubačaja, 4 skoka i 4 asistencije, a Dino Cinac i Mate Kalajžić zaustavili su se na 12 koševa s tim da je Kalajžić imao i 5 asistencija te 4 skoka.

KOMPLETNA STATISTIKA

Trener Zadra, Vladimir Anzulović: ‘Čestitam dečkima što su pokazali borbu kada je bilo najpotrebnije. Siguran sam da ako nastavimo ovim putem, ovakve utakmice ćemo u budućnosti pobjeđivati uz veću razinu lakoće. Sigurno da nam u prilog nije išla teška utakmica i borba u Podgorici, no najbitnije je da smo na kraju ipak upisali pobjedu.

Igrač Zadra, Dario Drežnjak: ‘Teška utakmica, imali smo dobro otvaranje i nakon što smo poveli u prvoj četvrtini pali smo u nastavku utakmice. Oni su rezultat okrenuli u svoju korist, igrali su dobro, pogađali su teške šuteve i držali su vodstvo cijelo vrijeme. Ono što je najvažnije je da smo svojom borbom preokrenuli susret i na kraju upisali pobjedu.

Trener Gorice, Bože Radoš: ‘Ja bih se prvenstveno htio zahvaliti igračima na jednoj vrhunskoj partiji, pridržavali su se svega što smo se dogovorili no jednostavno na kraju nije bilo dovoljno koncentracije u obrani, nismo pravilno zagrađivali čime su neke lopte otišle na Zadrovu stranu i to je presudilo. Zadar se u trećoj četvrtini vratio jer je imao veću energiju, ali mi smo također igrali dobro, vraćali smo se, utakmica je bila u egalu. Bilo je prostora i mislim da smo držali Zadar ‘na konopcima’ svih 40 minuta. Još jednom za kraj bih čestitao mojim momcima.

Igrač Gorice, Karlo Uljarević: ‘Mislim da je utakmica bila dobra, i teška za obje strane. Držali smo Zadar 39 minuta u neizvjesnosti, no na kraju pobjeda je ipak otišla na stranu Zadra. Tu su najveću ulogu odigrali neki skokovi u napadu i neki naši promašeni ziceri. Zadar je pokazao da je ipak razina više od nas. Ipak nismo se predali do samog kraja i na kraju je taj jedan poen odlučio susret. Čestitam Zadru na pobjedi i svojoj ekipi i treneru na borbi.’

The post Zadar bolji za pola koša appeared first on Košarkaški klub Gorica.