Prijava

Vaša prijava

Festival trica pripao Poljacima

[]

U neobičnoj utakmice s čak 34 trice Goričani su poraženi od poljskog MKS-a rezultatom 77:98. Konačni rezultat ne sugerira da je utakmica bila neizvjesna do pred sam kraj kada su zbog osobnih grešaka isključeni Majić i Kapusta pa su gosti u zadnjih 5 minuta napravili dodatnih 15 koševa razlike.

Poljaci su bolje otvorili susret i s nekoliko brzih akcija otišli na 0:9. Majić je uzvratio tricom, ali poslije koša Sobina već je bilo 3:14.

Mašić i Savić tricama su omogućili povratak Gorice u utakmicu, a Brenk je zaključio prvu četvrtinu rezultatom 19:23.

U 12. minuti Cinac izjednačava na 25:25, ali Haney pokreće seriju MKS-a od 15:0 i rezultat je glasio 25:40. Baković je tricom smanjio na 29:43 i s tim se rezultatom otišlo na veliki odmor.

U trećoj četvrtini Uljarević, Savić i Mašić vežu nekoliko trica bez promašaja i Gorica stiže na samo poen zaostatka (53:54). Uzvratio je s nekoliko poena Malgorzaciak i u zadnjih 10 minuta se ulazi rezultatom 60:64.

Bikovi su držali rezultatski priključak još nekoliko minuta zadnje četvrtine. Međutim, poslije isključenja Kapuste i Majića ionako kratka rotacija još se više skratila i gosti dobivaju zadnju dionicu rezultatom 17:34 čime rješavaju pitanje pobjednika.

Košarkaši Gorice izgubili su možda i ključnu utakmicu za plasman u četvrtfinale Alpe Adria Kupa i sada ovise o zaostaloj utakmici između Spišskih Rytiera i MKS-a iz Dabrowe Gornicze. U slučaju pobjede poljskog sastava Gorica bi izborila plasman dalje.

Goričane su predvodili Emil Savić s 19 poena i 5 asistencija te Ante Mašić s 19 poena i 6 skokova. Njima uz bok bio je i Karlo Uljarević s 18 poena.

U redovima gostiju najefikasniji je bio Filip Malgorzaciak s 22 poena i 5 asistencija. Josip Sobin pridodao je 18 poena i 5 skokova, a Caio Pacheco se zaustavio na 15 poena i 9 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

 

Karlo Uljarević: „S našom skraćenom rotacijom dali smo sve što smo mogli. Malo smo lošije ušli u utakmicu, imali smo neke greške i nismo pogađali otvorene šuteve. Drugo poluvrijeme smo ušli puno agresivnije, puno odlučnije, zabili smo neke teške šuteve kao i ove otvorene. Došli smo na dva poena zaostatka, ali na kraju su nam dva igrača izašla zbog pet faulova. Možda je presudan bio umor, oni su na kraju pogađali, mi nismo i zasluženo su pobijedili. Idemo dalje, nove utakmice dolaze i to je to.”

Bože Radoš:Opet smo imali jedno loše otvaranje. Do kraja prve četvrtine smo se uspjeli konsolidirati i vratiti u utakmicu. Jednostavno, cijelo vrijeme je bila igra mačke i miša, hvatali smo ih cijelo vrijeme i kada bismo ih sustigli na poen, dva razlike oni bi se odmah odvojili. Danas je presudila šira rotacija protivnika i nismo mogli parirati energetski tijekom svih 40 minuta. Sa 7 igrača je teško igrati protiv njih 12.”

Josip Sobin: „Lijepo je doći igrati kući. Nisam sedam, osam godina igrao u Hrvatskoj. Dobro smo otvorili utakmicu, poslije smo malo pali, ali na kraju smo se opet digli u zadnjoj četvrtini i napravili prednost koju Gorica nije mogla stići. Čestitam našoj ekipi i sad se mi dalje pripremamo za poljsku ligu.”

Jacek Winnicki: „Jako sam zadovoljan kako smo igrali. Pobijedili smo i ovo nam je druga pobjeda u nizu. Sada imamo velike izgleda za plasman u sljedeći krug natjecanja. Kontrolirali smo veći dio utakmice osim jednog dijela treće četvrtine kada je ekipa iz Velike Gorice pogodila veliki broj trica. Međutim, na kraju smo napravili dobar posao u obrani. Igrali smo drukčiju vrstu obrane koju uigravamo zadnje vrijeme za poljsku ligu i to nam je bilo jako važno. Čestitam svojim igračima i sretni smo da smo pobijedili.”

 
 

The post Festival trica pripao Poljacima appeared first on Košarkaški klub Gorica.