Prijava

Vaša prijava

Gorica se vraća s bodovima iz Sinja

[]

Bikovi su vodili gotovo cijelu utakmicu, ali pobjedu su izborili u dramatičnoj završnici

U 13. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras ekipe Alkara i Gorice, a pobjeda je zasluženo pripala Goričanima.

Sinjani su nešto bolje ušli u susret jer utakmicu je horokom otvorio Krstanović da bi u 3. minuti nakon trice Vrkića  bilo 9:4 za domaćine. Savić je tada vezao 4 poena, a Mašić u 5. minuti izjednačava na 11:11. Alkari u sljedećih 5 minuta nisu više pogađali obruč pa četvrtinu zatvara Kalajžić za vodstvo Gorice 11:18.

Isti igrač početkom druge dionice odvodi Bikove do najvećeg vodstva (11:20). Međutim, Mcglynn u ovoj četvrtini s tri trice ne dozvoljava da prednost Gorice ode na dvoznamenkastu razinu pa se na veliki odmor odlazi s +6 za Goricu (30:36).

Drugo poluvrijeme tricom je otvorio Vrkić, a u 28. minuti Krstanović smanjuje na samo -1 (50:51). Do kraja ove četvrtine Kapusta i Uljarević stavljau trice za Goricu, a Vrkić za Alkar i Gorica u zadnjih 10 minuta ulazi s prednošću od 4 poena (53:57).

Zadnju četvrtinu polaganjem otvara Cinac, a u 35. minuti Kapusta tricom opet vraća Goricu na +9 (58:67). I kada se činilo da je pobjednik odlučen uslijedila je prava drama. U zadnjih minutu i pol Gilbert uz pomoć 6 pogođenih slobodnih bacanja smanjuje na samo -1 (69:70). Kapusta pogađa tricu 23 sekunde prije kraja, a Mcglynn brzim košem smanjuje na 71:73. Kapusta uzvraća jednim pogođenim slobodnim bacanjem i Alkari imaju 12 sekundi za zadnji napad. Međutim, Mcglynn promašuje pokušaj za tri poena i eventualne produžetke, a Kalajžić pogađa za konačnih 71:76.

Zaslužena pobjeda igrača Bože Radoša koji su vodili od 5. minute pa sve do kraja iako je pobjeda morala biti potvrđena u dramatičnoj završnici.

U redovima Gorice večeras je prednjačio Borna Kapusta s 18 poena, 5 asistencija, 4 skoka i 3 ukradene lopte. Mate Kalajžić nadovezao se s 15 koševa, a Marko Baković se zaustavio na 10 poena.

Alkare je predvodio Patrick Mcglynn s 19 poena i 6 asistencija, a najbolje pomagače imao je u Dominicu Gilbertu s 15 i Stipi Krstanoviću s 13 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

 
 
 
 
 

The post Gorica se vraća s bodovima iz Sinja appeared first on Košarkaški klub Gorica.