Prijava

Vaša prijava

Gorica svladala Šibenku u 1/8 finala Kupa i plasirala se na Final Eight turnir

[]

Košarkaši Gorice po treći put su svladali Šibenku u ovoj sezoni, a ovom pobjedom izborili su Final Eight turnir Kupa Krešimira Ćosića

Gorica je polaganjem Bakovića povela 9:6, ali Šibenka je bila bolja momčad tijekom prvog poluvremena.

Naime, Pleadin je tricom započeo, a Gulin slobodnim bacanjima dovršio seriju gostiju 14:0 kojom su otišli na dvoznamenkastu razliku (9:20). U 7. minuti Šibenčani još jednom tricom Pleadina dolaze i do svoje najveće prednosti na utakmici (11:23), međutim Bikovi su se pribrali i do kraja četvrtine uspjeli uhvatiti priključak. Četvrtinu je zaključio Uljarević za -5 Gorice (20:25). Bolja igra gostiju nastavila se i u drugoj četvrtini. U 16. minuti Bašić tricom podiže na 9 razlike za goste (32:41), a ista je razlika bila na 1:30 do kraja poluvremena (36:45). Međutim, tada Kapusta, Kalajžić i Uljarević  rade seriju 7:0 i rezultat na poluvremenu je 43:45.

Drugo poluvrijeme tricama otvaraju Pleadin za Šibenku i Mašić za Goricu pa je bilo jasno da ćemo i dalje gledati neizvjesnu utakmicu na veliki broj poena. Ekipe su se nekoliko puta izmjenjivale u vodstvu, a četvrtinu je floaterom zaključio Uljarević za minimalno vodstvo Gorice 70:68.

Paić je početkom zadnje dionice poravnao na 70:70, ali Bikovi su bili ti koji su imali više energije unatoč kratkoj rotaciji. U 35. minuti Mašić dovodi Goricu do najvećeg vodstva (83:74), ali utakmica još uvijek nije bila odlučena. Paić i Pleadin kombinirano rade seriju 7:0 i smanjuju na samo 2 razlike (83:81). Sve je slutilo na vrlo neizvjesnu završnicu, međutim, utakmicu je 47 sekundi prije kraja tricom presudio Majić. Momčad Bože Radoša povela je 91:85 i zatim smireno iskontrolirala situaciju do kraja za konačnih 93:88.

Kvalitetna utakmica dvije ekipe bez skupih stranaca, a obje su momčadi u svakoj četvrtini ubacile minimalno po 20 poena.

U redovima Gorice večeras je najefikasniji bio Karlo Uljarević s 22 poena. Svestrani Mate Kalajžić zaustavio se na 15 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Marko Baković i Borna Kapusta ostvarili su double-double učinke, Baković s 14 poena i 10 skokova, a Kapusta s 13 poena i 10 asistencija. Njima uz bok bili su Ante Mašić s 12 i Ivan Tvrtko Majić s 11 koševa.

I gosti su imali double-double igrača, Pavao Paić ubilježio je 14 poena i 10 skokova, a Ivan Gulin i Juraj Pleadin postigli su svaki po 14 poena. Vrlo dobar bio je i Bruno Rebić s 12 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Borna Kapusta i danas je odlično razigravao suigrače, a k tome je ugradio i 13 poena: „Znali smo od početka da će biti teška utakmica jer imali smo dosta skraćeni roster. Na kraju su nam isključili i Kalajžića pa je bilo još i teže. Borili smo se na početku jer morali smo stizati rezultat. Zabili su nam puno poena iz kontri, ali kad smo to stabilizirali došli smo na svoje. Poveli smo i mirno priveli utakmicu kraju.

Bože Radoš poklonio se svojim igračima: „Skidam kapu svojim momcima. Odigrali su karakternu utakmicu od prve do zadnje minute bez obzira što smo imali 7 igrača u rotaciji, a još smo i Matu Kalajžića izgubili zbog dvije tehničke. Stvarno je trebalo izvući ovu utakmicu. Čestitam također i ekipi Šibenke koja je pružila vrhunski otpor. Oni su imali svoje prednosti, mi smo imali svoje prednosti, ali karakter je pobijedio ovu utakmicu i još jednom skidam kapu svojim momcima.”

Pavao Paić bio je najbolji u redovima gostiju: „Nemam što pametno reći, ovo je naša treća utakmica u 6 dana. Borili smo se ali opet je bilo dekoncentracije na kraju. Ništa, idemo dalje, dobro se sad odmoriti i spremiti za drugi dio prvenstva.

Damir Milačić požalio se na naporan ritam utakmica: „Treća nam je utakmica u 6 dana, jednostavno nismo mogli imati dovoljno koncentracije i puno je bilo grešaka. Imali smo kontrolu igre i dosta dobar tijek utakmice, međutim Gorica je uspjela iskoristiti naše greške. Gorica je bila malo svježija i zasluženo je pobijedila.”

 
  

The post Gorica svladala Šibenku u 1/8 finala Kupa i plasirala se na Final Eight turnir appeared first on Košarkaški klub Gorica.