Prijava

Vaša prijava

Turki se vraća u Turopolje

[]

Proteklog vikenda svi navijači i simpatizeri našeg kluba imali su priliku putem društvenih mreža Facebook i Instagram izabrati ime našoj novoj maskoti.

Oba prijedloga, Taurus i Turki, dobivala su veliki broj glasova, a s 243 naspram 194 glasa pobijedio je Turki.

Turki je veliki i simpatični bik koji se zahvaljujući glasovima naših Turopoljaca nakon nekoliko stoljeća vraća u kraj koji je po njemu dobio ime Turopolje.

Naime, Tur – veliko euroazijsko govedo, kojeg krase veliki rogovi, visina i do 2 metra, težina i do 1500kg, nekada je dominirao europskim stepama i vlažnim šumama, ali je razvojem poljoprivrede i širenjem obradivih površina gubio svoje stanište i polako iščezavao. Zadnji primjerci Tura u našem kraju zabilježeni su s prijelaza iz 17. na 18 st.

I dok stručnjaci križanjem raznih vrsta goveda kojima je Tur bio predak (npr, boškarin) pokušavaju ovu životinjsku vrstu vratiti u prirodu, navijači Gorice imat će ga priliku viđati uz parket KK Gorica na svim premijerligaškim utakmicama.

Turki će redovito uveseljavati publiku i podizati navijačku atmosferu na svim  utakmicama našeg kluba i zasigurno će postati najomiljenija maskota u Velikoj Gorici i cijelom Turopolju.

The post Turki se vraća u Turopolje appeared first on Košarkaški klub Gorica.