Prijava

Vaša prijava

Gorica dočekuje Zabok

[]

Prvu službenu utakmicu u 2022. godini Bikovi igraju protiv gostiju iz Zaboka

U 17. kolu HT Premijer lige košarkaši Gorice dočekuju ekipu Zaboka. Bikovi su propustili utakmicu 16. kola protiv Sonika zbog COVID protokola, a za otvaranje nove košarkaške godine čeka ih jedna od najvažnijih utakmica u prvenstvu. Naime, igrači Bože Radoša s omjerom 8-7 drže 5. poziciju na prvenstvenoj ljestvici, dok je Zabok s omjerom 6-8 na 7. mjestu i predstavlja ekipu s najviše šansi da ugrozi ulazak Gorice među prvih šest ekipa što donosi Ligu za prvaka. Igrači Zaboka u odnosu na prvi dio sezone pojačali su se s nekoliko igrača od kojih je svakako najopasniji Jarvis Garrett koji je u prošlom kolu s 29 poena torpedirao Cibonu i katalizirao otkaz treneru Vladi Jovanoviću.

Goričanima je najveće pojačanje povratak Ivana Batura u pogon nakon 8 mjeseci odsustva zbog ozljede i činjenica da su svi ostali igrači sada zdravi i spremni.

Borna Kapusta je i ove sezone najbolji asistent lige koju predvodi s 6,3 uspješnih dodavanja po utakmici: Mislim da je Zabok dosta promijenio igru i ekipu od zadnjeg puta kad smo igrali s njima. Došao je i novi trener i par igrača koji nisu tada igrali protiv nas tako da mislim da će biti jako teška i tvrda utakmica. Ali ponavljam opet, mi smo kod kuće favoriti, bar tako gledamo na sebe i vjerujem da ćemo doći do važne pobjede – zaključio je Kapusta.

Bože Radoš uspješno je nastavio s vođenjem momčadi nakon što je tijekom sezone preuzeo kormilo od Josipa Sesara: „Nakon gotovo 25 dana bez prvenstvene utakmice, što zbog blagdana što zbog korona virusa, na domaći teren nam stiže ekipa Zaboka. Nismo bili u ritmu treninga kakav je uobičajen, ali nadam se da ćemo istrčati na teren u punom sastavu. Zabok se dosta izmijenio u odnosu na prvi dio sezone, tj. dosta su se pojačali. Tu su Gunjina, Garret i Jacović koji nisu prije bili u sastavu, a tu je i trener Jakša Vulić. Igraju jako čvrsto i agresivno, vrlo su iskusni i mislim da je to ekipa koja može pobijediti svakoga u našem prvenstvu. To su i demonstrirali protiv Cibonee, ali bez obzira na sve okolnosti mislim da ćemo se skupiti, vjerujem u ove momke i nadam se još jednoj domaćoj pobjedi – riječi su glavnog trenera Gorice.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 16. siječnja s početkom u 16 sati. Igra se u Gradskoj sportskoj dvorani, a prijenos je na HTV-u.

Dolazak na utakmicu dozvoljen je prema važećim epidemiološkim protokolima za otprilike 100 navijača s važećim COVID potvrdama ili negativnim testom, a cijena ulaznice je 20kn.

The post Gorica dočekuje Zabok appeared first on Košarkaški klub Gorica.