Prijava

Vaša prijava

Bikovi nadigrali Vitamine

[]

Goričani su kontrolirali gotovo cijelu utakmicu pa čak i u finišu kada je Cedevita junior smanjila na -5 nisu dopustili preokret

U 19. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras ekipe Gorice i Cedevite junior, a bodovi su zasluženo pripali Gorici koja je vodila gotovo cijeli susret.

Utakmicu je polaganjem otvorio Bošnjak, ali je na drugoj strani Majić uzvratio tricom i Gorica je povela 3:2. U 5. minuti poslije trice Kalajžića Gorica je povela 10:4, ali Miličević i Filipović brzo uzvraćaju tricama i stvari su vraćene na početak jer na semaforu je stajalo 10:10. Međutim, do kraja četvrtine Bikovi su uspostavili kontrolu i otišli na 24:15. Četvrtinu je polaganjem zatvorio Bundović i na mali odmor se otišlo s rezultatom 24:17.

Drugu četvrtinu tricom je otvorio Batur i domaći odlaze na dvoznamenkastu prednost. U redovima Vitamina prisutno je bilo dosta nervoze i grešaka pa je je zbog burnih reakcija isključen i trener Damir Mulaomerović. Kapusta koristi momentum i tricom podiže razliku na do tada najvećih +18 (45:27).

Zahvaljujući Radoviću i Kučiću gosti ipak ne dozvoljavaju da Gorica ode na dvadesetak razlike pa se na veliki odmor odlazi s rezultatom 49:34.

U nastavak utakmice Vitamini ulaze agresivnije i s 4 poena Batinića te tricom Filipovića rade seriju 7:0 za manje od minute vremena. Prednost Gorice istopila se na 49:41, ali Uljarević, Kalajžić i Baković ekspresno vraćaju Bikove natrag na +15 (56:41). Do kraja ove dionice igrači Bože Radoša kontrolirali su stanje na terenu i na ulasku u zadnjih 10 minuta Gorica je vodila 68:55.

No, narančasti se nisu predavali i malo po malo nagrizali su prednost Gorice. Poslije 7 vezanih poena Šabića prednost se u 38. minuti istopila na 82:77. Međutim, minutu i 20 do kraja Kapusta stavlja tricu za 85:77 i pobjednik je bio odlučen. Konačnih 89:79 postiže Cinac i Gorica zasluženo dolazi do bodova.

Bikovi su postigli 14 trica uz solidnih 41% preciznosti i što je još bitnije nadskakali su Vitamine (38-34) što je bio ključ ove pobjede.

U redovima Gorice najraspoloženiji su bili Mate Kalajžić s 18 poena, 7 asistencija i 4 ukradene lopte te Karlo Uljarević s 18 poena i 5 skokova.

Njima uz bok bili su Marko Baković s 12 poena i 9 skokova te Borna Kapusta s 12 poena i 11 asista što mu je još jedan double-double učinak ove sezone. Dvoznamenkasti broj u rubrici koševa još je imao Ivan Batur s 11 poena.

Goste je predvodio Emir Šabić s 26 poena i 5 skova. Najbolje pomagače imao je u Goranu Filipoviću koji se zaustavio na 20 poena i 4 skoka te Roku Radoviću s 12 poena i 4 skoka.

KOMPLETNA STATISTIKA

Bože Radoš, trener Gorice: „Mislim da je bila stvarno zanimljiva utakmica za gledatelje. Mi smo se dogovorili da ćemo odmah ući jako, da ćemo se postaviti čvrsto i da idemo pokazati sve što znamo kako bi se revanširali za poraz u prvom dijelu sezone. Dečki su stvarno ispoštovali sve što smo se dogovorili. Utakmica je bila jako velike energetske potrošnje i čestitam objema ekipama na borbi. Svojim dečkima skidam kapu jer odigrali su vrhunsku utakmicu.”

Karlo Uljarević, igrač Gorice: „Bila je ovo teška utakmica. Od početka smo znali da su oni izgubili samo 3 utakmice u domaćem prvenstvu i da imaju dobru ekipu i dobrog trenera. Dobro smo se pripremali za njih što smo i pokazali na način kako smo ušli u utakmicu. Držali smo cijelu utakmicu pod kontrolom, ali na kraju smo nepotrebno upali u neke greške. Došla je neka nervoza, ne znam zašto, ali na kraju smo pobijedili i to je jedino bitno.”

Luka Pešut, pomoćni trener Cedevite junior: „Jedna vrlo teška utakmica gdje na početku nismo ušli onako kako smo se dogovorili. Oni su napravili neku razliku, imali su neke otvorene šuteve gdje su se šuteri kao Majić relaksirali i opustili. Dobar postotak šuta za tri poena su imali u prvom poluvremenu i stekli su razliku od petnaestak poena. U drugom poluvremenu dogovorili smo se u svlačionici da ćemo dati sve od sebe i pokušati okrenuti ovu utakmicu. Na žalost, nismo uspjeli, to je sport i to tako ide.”

Emir Šabić, igrač Cedevite junior: „Prvo poluvrijeme stvarno luda utakmica. Nervoza neka s naše strane koja nas je koštala razlike od 15 poena u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme pokušali smo s većom energijom, dali smo sve od sebe. Došli smo na -5, onda nam izađe šut iz koša i na kraju izgubimo. Nema veze, Gorici svaka čast, danas nas je iskažnjavala. Na sve što smo upozoravali prije utakmice sve su to iskoristili i svaka im čast na pobjedi danas.”

    
 
 

The post Bikovi nadigrali Vitamine appeared first on Košarkaški klub Gorica.