Prijava

Vaša prijava

Sutra na gostovanje kod Cedevite junior

[]

U 3. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige Gorica gostuje kod Cedevite junior. Obje ekipe startale su Ligu za prvaka s dva poraza i jedna će sada prekinuti negativan niz. Posljednji susret između ove dvije ekipe u regularnom dijelu prvenstva dobila je Gorica, ali domaćini su ipak favoriti.

U njihovim redovima su dva aktualna hrvatska reprezentativca, Goran Filipović i Filip Bundović. Kao odlično pojačanje pokazao se i nekadašnji Bik Ivan Vučić, a tu su još i precizni Šabić te mladi Kučić, Radović i ostali vrhunski igrači.

Gorici će opet nedostajati Mate Kalajžić koji je zbog viroze izostao i protiv Splita, a utakmicu je najavio Ivan Tvrtko Majić: „Nakon nesretnog poraza od Splita u zadnjim sekundama očekuje nas još jedna teška utakmica protiv Cedevite Junior. To je odlična ekipa koja se pred Ligu za prvaka dodatno pojačala. Međutim, ako budemo igrali kao i u zadnje dvije utakmice, gdje smo oba puta bili vrlo blizu pobjede, možemo se nadati uspjehu” – zaključio je Majić.

Mladen Starčević već ima jednu pobjedu protiv Vitamina, a nada se i drugoj: U utorak 29. ožujka gostujemo u Domu sportova protiv Cedevite junior. Protivnik kojeg smo respektirali i u regularnom dijelu lige i s kojim smo imali dvije vrlo interesantne utakmice. Iz posljednjeg susreta zapamtili smo Šabića koji je za 28 minuta poentirao 26 puta te imao slobodna bacanja 12 od 12. Kod nas je najbolji bio Mate Kalajžić koji će nam sutra jako faliti. Da se vratim na Cedevitu, tu su i reprezentativci Filipović, Bundović i Batinić te novopridošli Vučić. Imaju i slovenskog reprezentativca Roka Radovića koji je isto fenomenalan. To je, dakle, odlična ekipa koju vodi izbornik Mulaomerović sa svojim asistentima Pešutom i Skelinom. To je ekipa koja je u prva dva susreta ostvarila 53 slobodna bacanja, a mi smo u prve dvije utakmice protiv Cibone i Splita imali ukupno 21 slobodno bacanje što znači da je Cedevita junior imala 32 slobodna bacanja više u dvije utakmice. To može govoriti o statusu, a može govoriti i o tretmanu i o puno toga. Cedevita šutira i puno trica, u prve dvije utakmice šutnuli su ih 56, ali imali su samo 32 asistencije. Utakmica će, pretpostavljam, biti neizvjesna kao i sve ostale utakmice jer Liga šestorice je pun pogodak, a utakmice su jako kvalitetne. Mi smo i protiv Cibone i protiv Splita imali šansu pobijediti, naročito protiv Splita kada smo 37 minuta proveli u vodstvu. Cedevita isto ima dva poraza tako da će nakon utorka barem jedna od ove dvije ekipe imati pobjedu”.

Utakmica je na rasporedu u utorak 29. ožujka s početkom u 19 sati u Domu sportova, a prijenos je na HKS-TV.

  

The post Sutra na gostovanje kod Cedevite junior appeared first on Košarkaški klub Gorica.