Prijava

Vaša prijava

Bikove očekuje gostovanje u Splitu

[]

Nakon kratkotrajne pauze zbog Uskrsa vraćaju nam se uzbuđenja na košarkaškim parketima

Pred košarkašima Gorice je novi izazov. Utakmica 7. kola HT Premijer Lige za prvaka protiv Splita na splitskim Gripama. Split je favorit u ovoj utakmici, ali Bikovi su već znali pomrsiti račune Splićanima u prethodnim sezonama. Međutim, ove sezone „Žuti” su već dva puta svladali Goričane u prvenstvu.

U prvom susretu nezaustavljivi su bili Barič i Perković, a u zadnjoj prvenstvenoj utakmici dominantan je bio Bajo s 23 poena i 11 skokova. Treba računati i na doprinos Ukića, Čampare, Kovačevića, Vuke te posebno Amerikanaca Shortera i Jonesa.

Goričani su se rekuperirali nakon teških iskušenja protiv Cibone i Zadra i sada spremno putuju na ovo izazovno gostovanje.

Mate Kalajžić u posljednje vrijeme igra na reprezentativnom nivou pa se stoga opet našao na širem popisu reprezentativaca: U utorak dolazimo na gostovanje u Split. Split je u jako dobrom ritmu jer pobijedili su zadnje dvije utakmice. Posebno je impresivna bila pobjeda protiv Cedevite junior. Koliko sam razumio propozicije osigurali su ostanak u ABA ligi tako da sada sigurno lakše dišu i imaju manje pritiska u domaćem prvenstvu. Mi očekujemo dobru utakmicu i znamo da nismo favoriti, ali mislim da moramo nekoga iznenaditi i uzeti bodove pošto smo kiksali u Zaboku. Tako da, nadam se, imamo poseban motiv za sljedećih par utakmica i pružit ćemo svoj maksimum već na ovoj utakmici.

Utakmica se igra u utorak 19. travnja u dvorani Gripe s početkom u 19 sati. Direktan prijenos je na HKS TV-u.

 

 

The post Bikove očekuje gostovanje u Splitu appeared first on Košarkaški klub Gorica.