Prijava

Vaša prijava

VIŠE OD UTAKMICE

[]

Goričani će Zadranima poveljom i darovima iskazati divljenje za sve ono što klub i grad znače u svijetu košarke

Utakmica 10. kola HT Premijer lige između Zadra i Gorice koja se igra u petak 6. svibnja posebna je po mnogo čemu. Gosti iz Velike Gorice učinili su silne napore da joj daju svečarski štih i da Zadru kao klubu i Zadru kao gradu košarke iskažu poštovanje povodom velikih jubileja i svega onoga što predstavlja u svijetu košarke, a što ponekad i sami Zadrani zaboravljaju.

Tako su Goričani pripremili Povelju košarkaškog prijateljstva i suradnje koju će potpisati direktor KK Zadar Željko Žilavec i predsjednik KK Gorica, inicijator svih aktivnosti koje prate ovu utakmicu, ujedno i bivši igrač Zadra Duško Radović.

Na Povelji će biti istaknute jubileji obaju klubova – 77. obljetnica djelovanja KK Zadar, 53. obljetnica rada KK Gorica, a na njoj će se naći i brojka 36 kao podsjetnik na veliki uspjeh KK Zadar, osvajanje naslova prvaka bivše Jugoslavije 1986. godine.

Drugi originalni suvenir kojeg će od Goričana na dar primiti Zadrani je lopte s ugraviranim amblemima oba kluba i potpisima igrača obiju momčadi. Jedan primjerak takve lopte ostat će u goričkim rukama kao znak sjećanja na ovaj povijesni dan.

Gorička košarkaška ekspedicija u Zadar stiže i sa simboličnim darom za zadarske škole košarke, u pitanju je 77 lopti za 77 rođen kluba. Tako će Škola košarke Zadar dobiti 30 lopti, a Košarkaški savez Zadarske županije 47- Sve će lopte imati ugraviran s natpisom i grbom školom i saveza.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Velika Gorica Goričani Zadranima na dar donose najpoznatiji i najoriginalniji turopoljski suvenir, podgutnica za igrači i veterani Zadra te za gradonačelnika Braka Dukića. Podgutnica je crveni rubac koji su turopoljske djevojke vezivale mladićima pod vratom (gutom) prije odlaska u vojnu službu te se smatra pretečom kravate. Rubac svezan a la Croate (na hrvatski način) prepoznat je na našim vojnicima u 17. stoljeću u Parizu i po Hrvatima nazvan kravata.

Utakmica između Gorice i Zadra, koja je više od utakmice, igra se u petak u dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 18 sati.

   

The post VIŠE OD UTAKMICE appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Matematički četverac