Prijava

Vaša prijava

Cibona do teško izborene pobjede

[]

U prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja Bikovi su pružili odličan otpor favoriziranoj Ciboni i tek kad im je ponestalo snage od akumuliranog umora Vukovi su preuzeli kontrolu nad utakmicom

Goričani se još nisu ni rekuperirali nakon eliminacije Cedevite Junior, a već ih je dočekao polufinalni dvoboj protiv odmorne Cibone. Međutim, igrači pod ravnanjem Mikija Starčevića hrabro su se postavili na parketu i jasno dali do znanja da se ne misle predati bez ispaljenog metka. Bikovi su bili bolji veći dio 1. četvrtine i u 10. minuti Kapusta nas je odveo na +6 (18:24). Da nije bilo izvrsnog Roka Prkačina prednost Gorice bila bi i veća. U 22. minuti poslije trice Mašića bilo je 24:27, baš kao i u 26. minuti poslije trice Kalajžića (31:34). Vukovi su tek u finišu prvog poluvremena došli do daha i zahvaljujući trici Gnjidića na veliki odmor otišli s prednošću od 4 poena (39:35). Međutim, Bikovi se nisu predavali pa su i tijekom drugog poluvremena u par navrata prelazili u vodstvo.

Zadnji put poslije Majićevog ubačaja kada je bilo 42:44. No, kako su minute prolazile umor se polako uvlačio u naše redove, a Cibona je preiskusna da ne bi iskoristila ovaj energetski pad. U 28. minuti još je bilo 49:48, ali zadnje dvije minute ove dionice bile su ključne. Drežnjakova trica u 30. minuti odvela je Cibonu na +10 (62:52) i kraj se počeo nazirati. U zadnjoj četvrtini domaći igrači rutinski su održavali prednost sve do konačnih 84:74. Međutim, treba reći da se Gorica predstavila u vrlo dobrom izdanju i najavila da će se u Gorici igrati još neizvjesnija utakmica. Uz glasnu podršku navijača povratak na majstoricu u Zagreb je više nego izgledna opcija.

U redovima Cibone prednjačili su Roko Prkačin s 26 poena i 8 skokova, Toni Nakić s 13 poena i 6 skokova te Amar Gegić s 11 poena i 5 asistencija.

Kod Gorice su najefikasniji bili Marko Baković s 13 poena i 8 skokova, Dino Cinac s 11 poena i 7 skokova, Mate Kalajžić s 11 poena, 6 skokova i 4 asistencije te Borna Kapusta s 10 poena i 7 asistencija.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

 

Mladen Starčević: “Vidjelo se da je Cibona svježija od nas. Međutim, mi smo odlično ušli u utakmicu, čak smo i dobili prvu četvrtinu, a onda je Cibona s tim izmjenama, dužom klupom i vrhunskim igračima došla na svoje. Postigli smo 74 poena što je dobro, ali smo primili 84 jer ipak je to Cibona koja ima izuzetan roster. Osim Popića i Novačića svi su igrali, a Prkačin je imao sjajnu utakmicu s puno koševa, zakucavanja i skokova. Danas se baš dobro nosio s našim visokim igračima. I naši su visoki igrači bili jako dobri, Baković je postigao 13 koševa, a Cinac 11. Kalajžić je također bio dobar kao i Kapusta. Bilo je nekih nepreciznosti ali to je tako kad moraš šutirati preko visokih igrača. Sve u svemu bila je dobra utakmica i Cibonina zaslužena pobjeda. Mislim da u drugoj utakmici možemo dati još malo gasa i nadam se našoj domaćoj pobjedi.”

Marko Baković: “Došli smo u polufinale i sportski je doći i potući se, nećemo sigurno skinuti gaće. Cibona je realno bolja ekipa, ali nećemo nikome dopustiti da se s nama poigrava. Mislim da smo pružili dobar otpor i da smo se srčano borili. Imali smo i mi nekih glupih grešaka, a Cibona je fizički dominantnija i kvalitetnija ekipa koja igra i viši rang kroz ABA ligu. To kroz utakmicu jednostavno došlo do izražaja. U ponedjeljak je sljedeća utakmica, moramo se rekuperati i probati pružiti još jači otpor pa ćemo vidjeti kako će završiti. Mi smo imali tri teške utakmice protiv Cedevite Junior, ali ovo je sada polufinale i motivacije nam ne fali pa se uvijek izvuče malo više energije. Na kraju je ipak nakupljeni umor presudio. Primili smo par trica koje realno nismo trebali i to je ta razlika. Idemo se osvježiti za vikend a onda se bacamo na glavu.”

 

 

 

The post Cibona do teško izborene pobjede appeared first on Košarkaški klub Gorica.


Čitateljski klub naše škole predstavlja knjigu