Prijava

Vaša prijava

Vladimir Krstić – novi trener KK Gorica

[]

Mladen Miki Starčević prošle je sezone iz omladinskog pogona kao vatrogasno rješenje uskočio na klupu Gorice i odveo Bikove do još jednog senzacionalnog polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske. U dvije neizvjesne utakmice Gorica je pružila sjajan otpor kasnijem prvaku Ciboni, ali za jednu loptu ostala je kratka i time je Mladen Starčević završio svoj put na klupi seniora.

Od tada su Bikovi u potrazi za dugoročnim trenerskim rješenjem, a sada je ovo pitanje konačno riješeno. Vladimir Krstić naš je novi trener!

Svi ga se sjećamo kao izrazito srčanog i borbenog organizatora igre koji je krenuo iz Olimpije Osijek, a između ostalog nosio je dres svih najboljih hrvatskih klubova: Cibone, Zadra, Splita, Zagreba i Cedevite. Imao je i zapaženu inozemnu karijeru gdje je branio boje Lyetuvos Rytasa, Bayreutha, Anwila, Pau Ortheza, Varesea, Menorce, Kijeva te grčkih Larrise i Aigalea.

Prošle sezone kao trener je uspješno vodio ekipu Alkara iz Sinja, a prije toga vodio je momčadi Furnira iz Zagreba te Vrijednosnica Osijek.

Iznimno sam zadovoljan prilikom i angažmanom koji sam dobio u KK Gorici od uprave Kluba i predsjednika g. Radovića, te je međusobno dogovorena višegodišnja suradnja. Teško je prognozirati planove i ciljeve, kad osim trenutnih 5 igrača na rosteru moramo složiti i ostatak momčadi da budemo konkurentni. Nadam se da ćemo ispuniti ciljeve uprave i potvrditi poziciju kluba u vrhu hrvatske košarke. U HT Premijer ligi ćemo pokusati u nadolazećoj sezoni zadržati status koji je KK Gorica imala u zadnjih nekoliko sezona, da se uvijek nalazi među najbolje 4 ekipe u Hrvatskoj, a uz domaće prvenstvo vraćamo se i u ABA 2 ligu.” – riječi su novog glavnog stratega goričke ekipe Vladimira Krstića.

Predsjednik Duško Radović iznimno je zadovoljan novim kadrovskim rješenjem: „Izbor novog trenera nakon jedne od najbolje odigranih sezona u HT premijer ligi je bio više nego složen i zahtjevan posao. S Vladimirom Krstićem smo dobili trenera s respektabilnim igračkim i trenerskim iskustvom koji bi trebao biti dugoročnije rješenje za daljnji razvoj vekikogoričke košarke.”

S obzirom da se naš novi trener nalazi u stožeru hrvatske reprezentacije pred kojom su zahtjevne obaveze na europskom prvenstvu ekipu će do njegovog povratka uigravati pomoćni trener Braslav Turić: „Čestitam treneru Krstiću na preuzimaju naše seniorske ekipe. Vjerujem da ćemo dobro surađivati i da ćemo kao klub ponovo imati jednu uspješnu sezonu.”

Nakon što je riješeno trenersko pitanje pred upravom kluba sada je još jedan zadatak – popunjavanje rostera za nadolazeću sezonu kako bi novog trenera dočekala kompetitivna ekipa, spremna za novu borbu za prvaka Hrvatske.

The post Vladimir Krstić – novi trener KK Gorica appeared first on Košarkaški klub Gorica.